Met spuitschuimisolatie zit je er warm bij deze winter

Artikel delen

Een lagere energierekening? Bijdragen aan meer duurzaamheid? Een comfortabele temperatuur in huis deze winter? Het kan allemaal door woningen te isoleren met spuitschuimisolatie.

Zeker, er zijn verschillende manieren om woningen te isoleren. Maar spuitschuimisolatie biedt het grote voordeel dat het – vooral in bestaande woningen en gebouwen – snel en gemakkelijk aan te brengen is. Een woning bijvoorbeeld is probleemloos in één dag* volledig te isoleren. En dat is niet het enige voordeel van spuitschuimisolatie.

Wat is het?

Maar eerst: wat is het precies? Spuitschuim is een van de meest efficiënte isolatiematerialen ter wereld. Het wordt gemaakt door twee componenten te mengen, dat gebeurt door een erkende isolatiespecialist ter plaatse. Dit schuim wordt in de kruipruimte of in het dak aangebracht. Het hecht zich gemakkelijk aan verschillende soorten oppervlakten en komt in alle hoeken en gaten. Dat zorgt voor een naadloze en luchtdichte isolatie. Hiermee voorkom je luchtlekken of tocht in huis. Daarnaast werkt het ook nog eens geluiddempend, wat het comfort van het huis verder verhoogt.

Wat levert het op?

Spuitschuimisolatie biedt verschillende voordelen:

  • Om te beginnen, bespaar men zoals gezegd enorm op de energierekening. Dat kan oplopen tot wel 56%**.
  • Daarnaast zorgt het, mede door zijn waterdampdoorlatendheid, voor een heel aangenaam binnenklimaat. Het houdt in de winter kou en vocht buiten en in de zomer de warmte.
  • Spuitschuim is heel duurzaam. Het gaat tientallen jaren mee en is volledig ongevoelig voor verrotting of schimmels. Verder zal spuitschuim, eenmaal aangebracht, nooit verzakken of losraken. Bovendien behoudt het zijn isolerende eigenschappen ook op de lange termijn.
  • Het materiaal is dankzij de VOC A+-certificering veilig in huis te gebruiken. VOC A+ is de strengste norm wat betreft de veiligheid van bestanddelen als het gaat om gezondheid.

© bjorn staps photography +31(0)651187009 www.bjornstaps.nl info@bjornstaps.nl

Waar moet je op letten?

Om optimaal te profiteren van isoleren, kies je voor een kwaliteitsproduct, zoals de oplossingen van Huntsman Building Solutions (HBS). Deze bieden gegarandeerde en gecertificeerde productkwaliteit dankzij 110 jaar ervaring in woningisolatie en een productgarantie van 25 jaar.

Het aanbrengen van spuitschuimisolatie is vakwerk. Daarom werkt HBS uitsluitend samen met een netwerk van door SKG-IKOB gecertificeerde en getrainde isolatie-experts. SKG-IKOB is dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

De gecertificeerde isolatie-experts voldoen aan de strengste eisen als het gaat om vakmanschap, kwaliteit en veiligheid. Zij zijn volgens de hoogste normen getraind en worden continu gecontroleerd op hun kennis en kunde.

Gesprek

Bewezen oplossing

Spuitschuimisolatie is al tientallen jaren een bewezen oplossing, zeker voor bestaande woningen. In Nederland zijn al tussen de 250.000 en 300.000 woningen met deze techniek geïsoleerd. Dat aantal blijft groeien door de actualiteit van hoge energietarieven en de energietransitie.

Meer weten over HBS-spuitschuimisolatie? Kijk op de website.

*HBS-spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in 1 dag of minder worden geïnstalleerd in individuele woningen, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden bedekt. Voor een preciezere installatieduur moet een evaluatie worden uitgevoerd.
**Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.

Huntsman Building Solutions
www.huntsmanbuildingsolutions.com