Welke materialen heb je nodig voor een renovatie?

Artikel delen

Een verbouwing zorgt vaak voor veel stof in huis, en het schoonmaken ervan kan een behoorlijke taak zijn. Zelfs na het schoonmaken, worden er lang daarna soms nog steeds stofresten gevonden. Dit wil jij als aannemersbedrijf natuurlijk zien te voorkomen. In dit artikel vertellen we je hoe jij als aannemer het stof zelfs grotendeels kunt voorkomen en welke andere materialen je nodig hebt voor een succesvolle verbouwing. Black Friday staat voor de deur, dus dat betekent dat je materialen zoals een stucloper, schuimfolie en big bags goedkoop kunt inslaan. Heb jij meerdere projecten op de planning staan? Koop dan in bulk, dat scheelt weer in de kosten. Lees er hier meer over.

materialen

Bescherming met een stucloper

Een van de eerste materialen waar je aan moet denken wanneer je een renovatie gaat uitvoeren is de stucloper. Dit handige rolletje is meestal gemaakt van karton met een plastic laagje erover, vaak van PE (polyethyleen). Je kunt de stucloper op bijna elk oppervlak leggen, zoals trappen, vloeren, goedkope vloerkleden en zelfs over meubels. Het belangrijkste doel ervan is om het huis van je klanten te beschermen tegen de rommel en vuil die onvermijdelijk zijn bij renovatiewerkzaamheden, zoals verfspatten en bouwmaterialen.

Bescherm apparaten met schuimfolie

Of het nu gaat om een vloerkleed Black Friday, meubels of apparaten en andere waardevolle spullen in het huis van je klanten, je wilt voorkomen dat er ergens schade aan ontstaat. Voor apparatuur kun je gebruikmaken van schuimfolie om ze veilig te houden. Deze folie, gemaakt van hoogwaardig PE-materiaal, beschermt goed tegen vuil, krassen en vlekken. Het is perfect om elektronica en andere gevoelige items in te pakken en te voorkomen dat ze beschadigd raken tijdens de verbouwing.

Houd verf op zijn plaats met afplak en masking tape

Voer je vaak schilderwerkzaamheden uit? Dan wil je ervoor zorgen dat de verf alleen op de juiste plekken komt. Om te voorkomen dat er verfspetters op andere delen van het huis komen, kun je masking tape gebruiken. Deze tape heeft lijm aan de binnenkant en kan worden geplakt langs randen van het plafond, rond raamkozijnen, bij stopcontacten en andere grenzen in het huis. Het zorgt ervoor dat de verf netjes stopt en niet uitloopt naar plekken waar je het niet wilt. En je kunt deze tape gemakkelijk verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven.

Efficiënt afvoeren met big bags

Renovaties leveren vaak veel bouwafval op, zoals stenen, grind, zand en betonresten. Gewone vuilniszakken kunnen deze zware lading niet aan en kunnen snel scheuren. Daarom zijn big bags een handige oplossing om bouwafval weg te gooien. Deze grote en sterke tassen zijn speciaal gemaakt om bouwvuil veilig op te slaan en te vervoeren. Ze hebben handige handvatten, zodat je het bouwafval makkelijk kan verplaatsen. Een standaard big bag kan ongeveer 1 kubieke meter rommel bevatten en tot wel 1500 kilogram dragen. Dat maakt ze perfect om je renovatieproject schoon en georganiseerd te houden. Heb jij een renovatieproject op de planning staan? Zorg dan voor een goede voorbereiding om schade te voorkomen. Je wilt immers de best mogelijke service bieden en zo veel mogelijk problemen voorkomen. Tevreden klanten kunnen immers weer zorgen voor mond-tot-mondreclame.