Hoe verbeteren aircokanalen de installatie van warmtepompen?

Artikel delen

De wereld van installatie en bouw staat nooit stil. De nieuwste innovatie? Canalit introduceert haar witte (RAL 9001) 140×90 mm aircokanalen. Hoewel er al andere maten beschikbaar waren, verrast Canalit nu met deze bijzonder brede maat. Hier leest u waarom deze innovatie een waardevolle toevoeging is voor uw installatieprojecten.

Warmtepomp met aircokanaal

Met de toenemende focus op duurzaamheid zijn warmtepompen meer dan ooit in trek. Het is dan ook essentieel dat de bijbehorende installatiematerialen van topkwaliteit zijn. Het nieuwe formaat van de aircokanalen van Canalit is specifiek ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd. De koelleidingen van warmtepompen zijn vaak net wat groter, waardoor dit formaat optimaal is.

Esthetisch én efficiënt

Iedereen wil een nette afwerking en de witte aircokanalen van Canalit verzekeren u van een professionele uitstraling. Koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels worden elegant en efficiënt weggewerkt, zodat ze niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. Deze aircokanalen zijn, naast esthetiek, natuurlijk ook ontworpen met functionaliteit in gedachten. Door hun unieke ontwerp passen ze naadloos in diverse ruimtes, van moderne kantoren tot stijlvolle woonruimtes. Bovendien is de installatie eenvoudig en snel, waardoor installateurs hun tijd kunnen optimaliseren, zonder in te leveren op de kwaliteit van hun werk.

Duurzaam en veilig

De kwaliteit is niet enkel zichtbaar in het ontwerp. De aircokanalen en hulpstukken voldoen aan de strenge eisen van de RoHS (EU directive 2002/95/EF) en REACH (EC1907/2006) richtlijnen. Gemaakt van UV-gestabiliseerd PVC, garanderen deze kanalen een lange levensduur en veilig gebruik, zelfs in temperaturen variërend van -30°C tot +65°C.

Verpakking

Net als alle andere producten van Canalit worden de aircokanalen en hulpstukken in een stevige en recyclebare verpakkingsfolie geleverd. Dit biedt maximale bescherming tijdens het logistieke proces en zo blijven de kanalen bovendien schoon. Door deze zorgzame manier van transporteren zorgen ze dat installateurs een reductie van rond de 30 tot 40 procent onbruikbare producten bewerkstelligen. Hier profiteert niet alleen de installateur van. Ook in het kader van duurzaamheid is dit een verantwoorde zet, er wordt namelijk een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de afvalberg.

Breed programma aan handige hulpstukken

De installatie wordt nog makkelijker gemaakt dankzij Canalit’s brede assortiment aan hulpstukken. Perfect voor die lastige hoekjes en plekken waar standaardoplossingen net niet passen. Maar wat maakt deze hulpstukken nu zo bijzonder?

Een oplossing voor elke uitdaging

Of u nu te maken heeft met scherpe bochten, T-splitsingen of uiteinden die netjes moeten worden afgewerkt, Canalit heeft een hulpstuk dat perfect past. Deze hulpstukken zijn niet alleen functioneel, maar ook ontworpen om naadloos aan te sluiten bij het ontwerp van de aircokanalen.

Robuust en duurzaam

Gemaakt van hetzelfde UV-gestabiliseerde PVC als de aircokanalen, garanderen de hulpstukken een lange levensduur en bestendigheid tegen de elementen. Ze zijn bestand tegen temperatuurwisselingen en behouden hun vorm en kleur door de jaren heen.

Eenvoudige montage

Dankzij het ingenieuze klikmontagesysteem kunnen de hulpstukken snel en eenvoudig worden bevestigd. Dit bespaart niet alleen tijd tijdens de installatie, maar zorgt ook voor een stevige en veilige bevestiging.

Extra stevigheid

Voor diegenen die geen compromissen willen sluiten als het gaat om stabiliteit, biedt Canalit de perfecte oplossing. Door de goot standaard te combineren met de klikbeugels om de 40 cm, zorgt u voor een rotsvaste installatie die bestand is tegen trillingen, schokken en andere externe invloeden.

Aircokanaal

Een nieuwe norm in installatie en afwerking

In de wereld van installatie en bouw zijn kwaliteit en precisie van cruciaal belang. Canalit’s nieuwste assortiment aircokanalen en hulpstukken weerspiegelt niet alleen de voortdurende toewijding aan innovatie en design, maar zet ook een nieuwe standaard voor efficiëntie en esthetiek. Met aandacht voor elk detail, van het kiezen van de juiste materialen tot het creëren van een breed scala aan oplossingen voor elke uitdaging, bewijst Canalit wederom waarom het een vooraanstaande speler is in de branche. Als u streeft naar perfectie in uw projecten, dan is Canalit uw onbetwiste partner.

Canalit
www.canalit.nl