Wie isoleert, moet ook ventileren

Artikel delen

Bij het verduurzamen van Nederlandse woningen, wat volop gaande is, worden huizen zeer goed geïsoleerd. Dat vraagt om een goed ventilatiesysteem, uiteraard met warmteterugwinning (WTW), want die energie moet niet verloren gaan. Bij Brink Climate Systems hebben ze hun bestaande Flair-serie uitgebreid met ventilatie-units die meer lucht kunnen verplaatsen.

De Flair-familie is compleet

De Flair 300 en 400 bestaan al enkele jaren, waarbij de aanduiding gaat over het aantal m3/h die de units aan ventilatie aan kunnen. Daar werd later de kleine 200-serie aan toegevoegd. “Nu hebben we onze Flair-serie uitgebreid met de Flair 450 en 600”, vertelt Albert van Lohuizen, commercieel manager van Brink Climate Systems. “Doordat de Flair beschikbaar is in diverse maximale ventilatiecapaciteiten, oplopend van 200 tot 600 m3/h, zijn deze toestellen in veel verschillende soorten woningen toe te passen. Of het nu gaat om een compacte starterswoning, een riante villa of een hoogbouwproject met appartementen van verschillende groottes. We bieden een ventilatieoplossing voor elk type woning, voor nieuwbouw en renovatie.”

Want Van Lohuizen is duidelijk: ventilatie lijkt haast wel een ondergeschoven kindje te zijn in de verduurzaming van Nederland. “Bij Brink roepen wij niet voor niks: wie isoleert, moet ook ventileren. Zeker wanneer woningen volgens de nieuwe standaarden geïsoleerd worden, is goede ventilatie nóg belangrijker.”

Multi Air Supply

Voor de bestaande bouw, waarin weinig plaats is voor het aanbrengen van luchtkanalen, heeft Brink Climate Systems het Multi Air Supply-systeem ontwikkeld. Van Lohuizen: “Dit ventilatiesysteem brengt verse gezonde lucht in de woning en voert de vervuilde lucht af. Deze schone lucht wordt zonder toevoerkanalen in bijvoorbeeld de hal of overloop toegevoerd. De luchtkwaliteit in de hal wordt bewaakt door een CO2- opnemer en de CO2- gestuurde compacte mengventilator, de Indoor Mixfan, zorgt voor het transport van verse lucht naar de verblijfsruimtes.”

Brink Climate Systems
www.brinkclimatesystems.nl