Dankzij spuitschuimisolatie voelt iedereen zich thuis in een warm huis

Artikel delen

Het combineren van een lagere energierekening, een comfortabelere temperatuur in huis én bijdragen aan meer duurzaamheid. Het kan! Door je woning te isoleren met Huntsman Building Solutions (HBS)- spuitschuimisolatie zit je er warm bij deze winter.

De spuitschuimisolatie van HBS is een van de meest effectieve en innovatieve oplossingen voor woningisolatie op de markt en is ontwikkeld om de voordelen van traditionele isolatie te overtreffen. Het biedt het grote voordeel dat het – vooral in bestaande woningen en gebouwen – snel en gemakkelijk aan te brengen is. Een woning is bijvoorbeeld meestal probleemloos in één dag* volledig te isoleren. Dankzij de luchtdichte en naadloze isolatie maakt het van ieder huis een warm thuis.

Wat is spuitschuimisolatie?

Polyurethaan spuitschuim is een van de meest efficiënte isolatiematerialen ter wereld en kan worden gebruikt voor het isoleren van een dak, zolder, vloer of kruipruimte. Een erkend isolatie-expert spuit het schuim, gemaakt door twee componenten te mengen, rechtstreeks op een oppervlakte waarna het uitzet en alle hoeken en gaten dicht. Weg met luchtlekken en tocht in huis. Bovendien werkt HBS-spuitschuim geluiddempend, wat het wooncomfort in huis nog verder verhoogt.

En dat is niet het enige voordeel. Omdat de spuitschuimisolatie van HBS alleen milieuvriendelijke en kwalitatieve materialen bevat die hun isolerende eigenschappen jarenlang behouden, is het ook nog eens een zeer duurzame oplossing.

Wat levert het op?

Voor huiseigenaren biedt HBS-spuitschuimisolatie verschillende voordelen:

  • Om te beginnen, kan de besparing op de energierekening oplopen tot maar liefst 56%*.
  • Daarnaast zorgt het, mede door zijn waterdampdoorlatendheid, voor een heel aangenaam binnenklimaat. Het houdt tijdens de winter de kou en vocht buiten en in de zomer de warmte.
  • Spuitschuim is heel duurzaam. Het gaat tientallen jaren mee en is volledig ongevoelig voor verrotting of schimmels. Verder zal spuitschuim, eenmaal aangebracht, nooit verzakken of losraken. Bovendien behoudt het zijn isolerende eigenschappen ook op de lange termijn.
  • Het materiaal is dankzij de VOC A+-certificering veilig in huis te gebruiken. VOC A+ is de strengste norm wat betreft de veiligheid van bestanddelen als het gaat om gezondheid

En voor de isolatie-expert?

Ook voor de isolatievakman is HBS-spuitschuimisolatie de juiste oplossing. Het werkt uitsluitend met een netwerk van door SKG-IKOB gecertificeerde en getrainde isolatie-experts. SKG-IKOB is dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

Elke expert wordt volgens de hoogste normen getraind en continu bijgestaan op het vlak van kennis en kunde. Zo wordt gegarandeerd dat ze voldoen aan de strengste eisen als het gaat om vakmanschap, kwaliteit en veiligheid. Bovendien biedt HBS met zijn 110 jaar ervaring in woningisolatie een gegarandeerde en gecertificeerde productkwaliteit en een productgarantie van 25 jaar.

Bewezen oplossing

Spuitschuimisolatie is al tientallen jaren een bewezen oplossing, zeker voor bestaande woningen. In Nederland zijn al tussen de 250.000 en 300.000 woningen met deze techniek geïsoleerd. Dat aantal blijft groeien door de actualiteit van hoge energietarieven en de energietransitie.

Meer weten over HBS-spuitschuimisolatie? Kijk op de website.

*HBS-spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in 1 dag of minder worden geïnstalleerd in individuele woningen, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden bedekt. Voor een preciezere installatieduur moet een evaluatie worden uitgevoerd.
**Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.

Huntsman Building Solutions
www.huntsmanbuildingsolutions.com