Een toekomstbestendige en energiebesparende no-regret klimaatoplossing voor de woningbouw

Artikel delen

De nieuwe ClimaRad Vita H1C-S ventilatie-unit met convector, ontworpen voor lage temperatuur verwarming (LTV) systemen in de woningbouw, brengt naast ventilatie innovatie in actief verwarmen en koelen. Dit toestel, ideaal voor toepassing bij extra lage borstwering, is uitgerust met een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren die de luchtkwaliteit meten, waardoor het een belangrijke meerwaarde biedt in bestaande, te renoveren woningbouwprojecten.

 

Het toestel kent meerdere voordelen voor zowel de woningcorporatie, de installateur als de bewoner. Zo is het compatibel met zowel huidige als toekomstige energiebronnen voor verwarmen en koelen en biedt het de flexibiliteit om te worden uitgebreid van een hoog temperatuur (HT) systeem naar een laag temperatuur (LT) systeem door het toevoegen van extra fan cassettes.

Voor woningcorporaties biedt de ClimaRad Vita H1C-S aanzienlijke voordelen. Het systeem elimineert de noodzaak voor uithuizing van bewoners tijdens installatie, wat zowel kosten bespaart als het comfort van de bewoner behoudt. Bovendien kan het eenvoudig worden toegepast in bestaande bouw zonder de toepassing van aanvullende kanalen of schachten. Het systeem is individueel per woning toepasbaar op elk gewenst moment, wat het ideaal maakt voor bijvoorbeeld woningen die net zijn vrijgekomen. Een belangrijk voordeel is ook de aanzienlijke energiebesparing voor de huurder, die wordt gerealiseerd in combinatie met een automatisch geregeld en gezond binnenklimaat.

Klik hier voor meer informatie en om uw potentiële besparingen te berekenen aan de hand van de bespaarcheck.

Bekijk daarnaast onze installatievideo van de ClimaRad Vita H1C-S, voor een duidelijk beeld van het installatiegemak en korte duur van de montage:

ClimaRad
www.climarad.nl