Duurzamere producten: wat is de impact?

Artikel delen

In februari zal WAGO Nederland op de VSK 2024 aanwezig zijn. De VSK is dé vakbeurs voor de totale installatiebranche, met een focus op de duurzaamheid. Voor het eerst is de E-installatie ook onderdeel geworden van deze beurs. Hierdoor is de beurs ook geschikt voor WAGO.

lasklem

Letten op de duurzaamheid is iets wat telkens meer een rol speelt in het bedrijfsleven, bij WAGO is dit niet anders. Het puntje duurzaamheid is binnen het bedrijf een veel besproken topic. Hoe kan WAGO zichzelf verbeteren m.b.t. de duurzaamheid op korte- en lange termijn? Het bedrijf is nog lang niet op het niveau om te mogen roepen dat het een héél duurzaam bedrijf is. Maar er worden telkens meer en meer stappen in de juiste richting gezet. Niets is immers te klein om een impact te maken.

Het bedrijf wil op de VSK het publiek bekend maken met het verhaal achter het product (ook de duurzame voordelen). Daarnaast kan er gekeken worden wat WAGO voor jou kan betekenen. Wellicht heb je lopende projecten of opkomende projecten waar de producten van WAGO een oplossing bieden. Maar ook op een kleinschalig niveau is WAGO dé partner voor installatie en automatiseringsbranche. Het doel van het bedrijf op de VSK is om ieder geval de producten te kunnen tonen en uit te delen aan de bezoekers.

Een stap in de groene richting

Een voorbeeld van een product waarmee WAGO een stap in de juiste richting zet, is de 221-Green Range. Op 1 september 2023 was de lancering van de 221-Green Range. Dit is eigenlijk precies hetzelfde product als de oranje 221, maar dan gemaakt van duurzamere kunststoffen. Door het gebruik van bio circulaire bronnen voor de productie van het PC-materiaal wordt er bijvoorbeeld tot 87% CO2 bespaard. Er zijn enorm veel positieve geluiden vanuit de markt gekomen sinds de lancering. Ook in de wereld van de consumenten zie je dat het topic duurzaamheid telkens populairder wordt.

De introductie van de 221-Green is natuurlijk niet genoeg om nu te mogen zeggen dat WAGO een heel duurzaam bedrijf is. Maar het is wel een stap in de juiste richting. Naast de (duurzame) innovaties in de productgamma van WAGO, wordt er ook gekeken hoe WAGO op andere manieren een steentje kan bijdragen. Sinds 2020 heeft het bedrijf bijvoorbeeld een samenwerking met een Duitse Bosbeschermingsgemeenschap. De bedoeling van de donaties hieraan is om klimaatbestendige gemengde bossen te creëren.

VSK banner

Elektro & meer

Niet alleen binnen de elektrotechniek verandert er een hoop, maar de totale installatiesector evolueert in een toenemende mate naar een integratie van diverse disciplines. Daarom wordt bij de VSK 2024 alles samengebracht. Niet alleen op het gebied van elektrotechniek, maar ook klimaatbeheersing en sanitair, zonne-energie en meet- en regeltechniek. De beurs zal plaatsvinden van 6 tot en met 9 februari in Utrecht bij de Jaarbeurs. Via WAGO kun je een gratis toegangsticket ontvangen via deze link.

WAGO
www.wago.com