Veelzijdig programma op tweejaarlijks installatie-festijn VSK 2024

Artikel delen

Van 6 tot en met 9 februari vindt in Utrechtste Jaarbeurs de tweejaarlijkse vakbeurs voor installatiesector plaats, VSK 2024. Of het nu gaat om W-installatie of E-installatie; VSK is de beurs voor de totale installatiebranche. Exposanten delen hun kennis en tonen het nieuwste aanbod van oplossingen, toepassingen, technieken, innovaties en diensten. Daarnaast is er een breed scala aan activiteiten gepland, waaronder de bekendmaking op 6 februari van de VSK Awards 2024.

Beursvloer VSK

Van 6 tot en met 9 februari vindt in Utrechtste Jaarbeurs de tweejaarlijkse vakbeurs voor installatiesector plaats, VSK 2024.

Om met die laatste te beginnen: de VSK Awards 2024. Deelnemers aan de VSK konden eind vorig jaar periode hun noviteiten voorleggen aan een tienkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle vijftig inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. En dat heeft geresulteerd in brede blik van de inzenders, zo constateerde de jury.

Doekle Terpstra: “De branche staat meer dan ooit in de spotlights. Dat schept naast vele kansen, ook heel veel uitdagingen en verantwoordelijkheden in de keten. Energiebesparing, verduurzaming en bestaanszekerheid waren belangrijke onderwerpen bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.” De jury waardeert het dat inzenders over de grenzen van hun eigen product kijken, het circulair materiaalgebruik in producten steeds hoger agenderen, en meer en meer oog hebben voor de vakhelden die het moeten maken. Terpstra vervolgt: “De capaciteit van installatiebedrijven wordt bepalend voor het tempo waarin de energietransitie zich gaat ontwikkelen.”

De jury kijkt dit jaar ook naar de materiaalimpact van de inzendingen. Zowel op gebied van materiaalkeuze en circulariteit, als op het gebied van afvalstromen.

Genomineerde VSK Awards

De VSK Awards hebben een grote verscheidenheid aan genomineerden. Op de eerste dag van de vakbeurs worden de 3 winnaars bekendgemaakt.

in december zijn de genomineerden in 3 categorieën bekendgemaakt.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie

  • 10 ampère woning – Eplucon BV
  • Priva ecoBuilding – Priva BV
  • Blackbird – Weheat
  • NEStore – Newton Energy Solutions

Categorie Gezond en Comfort

  • Orcon HRC OptiAir en Orcon 15RF CO2-sensoren – Groupe Atlantic Nederland
  • DuoZone Reno – Itho Daalderop BV
  • Compacto – Inventum Technologies

Categorie Installateurszaken

  • Super Stars ST-200U paraplu voor monteurs
  • Geberit Silent-Pro SuperTube
  • Remeha Elga Ace all-in-one – Remeha B.V.

Naast VSK Awards is er meer te zien op VSK 2024. Zo staat kennis ook deze editie weer centraal tijdens VSK. Daarom is er zowel in hal 7 als in hal 9 een VSK Kennis Theater. Extra aandacht voor het onderwerp ‘ontwikkeling van de vakprofessional’ komt in de vorm van de VSK Academy in hal 9.

Meer weten over warmtepompen wordt gemakkelijk gemaakt met de Warmtepomp Innovatieroute. In een rondleiding langs een aantal standhouders worden deelnemers in korte tijd geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie. Het is niet de enige route, want tijdens de beursdagen worden ook een Duurzaamheidsroute en een Innovatieroute gehouden.

Paviljoen NVKL

Branchevereniging NVKL (koeltechniek) heeft een eigen paviljoen in hal 10. Daar houden de experts van NVKL dagelijks een F-gassenspreekuur tussen 10:00 – 11:00 of tussen 13:00 – 14:00.

De brancheverenigingen NVKL (koeltechniek) en FEDET (elektrotechniek) hebben hun eigen paviljoenen, respectievelijk in hal 10 en 7. Want niet voor niets is +E toegevoegd aan het logo. Kabelgoten, schakelmateriaal, licht, kabels en schakelingen; al deze elektrotechniekdisciplines worden vertegenwoordigd door exposanten die hun nieuwste innovaties en visies tonen op het gebied van E-installatie.