Ga voor het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren

Artikel delen

Gezond, duurzaam en bovenal comfortabel. Groupe Atlantic Nederland staat op de VSK 2024 met slimme en geïntegreerde totaaloplossingen. Met haar merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgt het bedrijf voor een optimaal binnenklimaat. Hierbij combineert Groupe Atlantic premium design en geavanceerde technologie, met gebruiksvriendelijke oplossingen voor toepassingen in de woningbouw en utiliteit.

Installatie

Tijdens de VSK 2024 ligt de focus op de verduurzaming van gebouwen, waarbij all-electric warmtepompen, hybride oplossingen, ventilatiesystemen en aircoheaters centraal staan.

Orcon

Groupe Atlantic ontwikkelt en levert een breed assortiment ventilatie producten van het merk Orcon. Het heeft een uitgebreid programma voor de professionele woning- en utiliteitsbouw. Met een speciale focus op all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat.

Tevens is de Orcon HRC OptiAir genomineerd voor een VSK 2024 Award! In de categorie ‘Gezond en Comfort’ wist de OptiAir de jury te overtuigen van dit slimme balansventilatiesysteem.

De Orcon HRC OptiAir is een nieuwe oplossing voor duurzaam ventileren van woningen met een beperkte ruimte voor een WTW-unit. Dit systeem onderscheidt zich door haar hoge rendement, royale capaciteit, energiezuinigheid (A+ met sensoren), extreem stille werking, compactheid en veelzijdige installatiemogelijkheden (vloer, wand, plafond). Het toestel is eenvoudig te tillen en weegt slechts 23 kg. Het balanssysteem is tevens eenvoudig uit te breiden met 15RF CO2-censoren. Het toestel komt op de markt naast klassieke toestellen voor balansventilatie met warmteterugwinning.

Het innovatieve aan dit toestel is dat het opnieuw is opgebouwd om aan de wand, onder het plafond en achter het knieschot kan worden weggewerkt.

Atlantic

Naast ventilatie is Groupe Atlantic actief in de toepassing van lucht/lucht en lucht/water warmtepompen voor woningbouw en utiliteitsgebouwen. “Hierbij werken wij met de producten van het Franse merk Atlantic. Onze lucht/water warmtepompen behoren tot de energiezuinigste in de markt en zijn kampioen op het vlak van COP-rendement bij vriestemperaturen. Tevens bieden wij een hybride warmtepomp zónder binnenunit: de Aurea Hybride add-on. De Aurea Hybride add-on past op elke cv-ketel en er zijn geen f-gas handelingen nodig om deze te kunnen plaatsen. Tijdens de VSK 2024 introduceren wij o.a. onze gloednieuwe Alfea Extensa M monobloc warmtepompen range. Een unieke range met straks design en fantastische resultaten”, aldus het bedrijf.

Installatie

Fujitsu

Ook biedt Groupe Atlantic oplossingen voor het all-electric verkoelen én verwarmen van één of meerdere ruimtes met behulp van de split aircoheaters of multisplit systemen van het merk Fujitsu.

“Wij zijn al tientallen jaren exclusief importeur in Nederland van dit Japanse topmerk. Fujitsu is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator in de sectoren woningbouw en utiliteit en biedt oplossingen voor elke situatie.

De Fujitsu systemen staan vooral bekend om hun efficiëntie en milieuvriendelijk omdat ze een minimum aan primaire energie verbruiken en een veelvoud aan klimaatcomfort leveren. Tijdens de VSK tonen we je graag een selectie van onze range, inclusief onze uniek Atlantic / Fujitsu zoneregeling, de Shogun.”

Dakopstelling warmtepomp

Groupe Atlantic
https://groupe-atlantic.nl/
Stand: 12.D030