81 appartementen in voormalig ING-kantoor in Heerlen

Artikel delen

Het voormalige ING kantoor aan de Geerstraat in Heerlen, dat al jaren leegstaat, wordt getransformeerd tot een appartementencomplex met 81 appartementen. Dit wordt uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg, die sinds december vorig jaar eigenaar is van dit kantoorpand. Het gaat om 59 sociale huurappartementen en 22 appartementen met een middenhuur.

Voormalig ING-kantoor in Heerlen

Het typische kantoorgebouw krijgt een complete metamorfose. Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “Het bijzondere aan dit project is dat we gebruik maken van het bestaande casco en het transformeren het naar een duurzaam woongebouw met ook de uitstraling van een woongebouw.”

Niet alleen de binnenzijde van het pand maar ook de uitstraling ervan en het terrein erom heen wordt expliciet meegenomen in deze grootschalige transformatie. Peeters vervolgt: ‘Door de gevels aan te passen en deze deels uit te voeren als groene gevel krijgt het pand niet alleen een moderne uitstraling, ook draagt het bij aan het verminderen van hittestress. Daarbij vergroenen we zoveel mogelijk de ruimte om het gebouw zodat er een fijne woonomgeving ontstaat, dichtbij het centrum en de vele voorzieningen.’

Het gebouw bestaat uit twee delen met elk een eigen ingang. In de ondergrondse parkeergarage is voldoende parkeergelegenheid; voor elk appartement één parkeerplek en ruimte voor het stallen van een fiets.

In het voormalige kantoorpand wordt een mix aan appartementen gerealiseerd met verschillende oppervlaktes, indelingen en huurprijzen. Zowel in het sociale segment als voor de middenhuur komt er aanbod met 1 en 2 slaapkamers. Zo wil Wonen Limburg een brede doelgroep aangesproken. Door de centrumlocatie verwacht de corporatie dat met name ouderen en starters interesse zullen hebben om er te gaan wonen.

In de loop van 2024 verwacht de corporatie te kunnen starten met deze transformatie zodat in 2026 de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.