Een schaftkeet optimaal renoveren doe je zo

Artikel delen

Schaftketen vind je op vrijwel alle bouwterreinen. Als renovatieprofessional heb je ze ongetwijfeld ook van binnen gezien. Even een hapje eten na het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden doet een mens immers goed. Heb je zelf een schaftkeet in bezit en kan die wel een opknapbeurt gebruiken of krijg je als renovatieprofessional de opdracht om een of meerdere schaftketen te renoveren? Na het lezen van dit artikel weet je hoe een optimale renovatie van een schaftkeet eruitziet. 

schaftkeet

Foto: Harmsenunits.nl

Stap 1: schade herstellen en een opknapbeurt geven

Een schaftkeet een opknapbeurt geven, begint bij herstelwerkzaamheden aan de buitenkant. Schaftketen staan meestal lange periodes op, soms afgelegen, bouwterreinen. De kans op vandalisme is dan ook groot. Denk bijvoorbeeld aan schaftketen die zijn vervuild met graffiti. Maar ook andere vormen van schade komen met regelmaat voor. Voor je aan de binnenkant begint met renoveren, is het altijd raadzaam om eerst de schade aan de buitenkant te herstellen. 

De te verrichten werkzaamheden zijn afhankelijk van de staat van de schaftkeet. Meestal begint het herstelproces met het afspuiten en ontvetten van de buitenkant. Dit kan gedaan worden met een hoge drukreiniger. Vervolgens kun je de oppervlaktes schuren en kapotte onderdelen vervangen. Daarna begint de algehele afwerking. Als je snel een schaftkeet nodig hebt, kun je overigens ook terecht bij Harmsenunits.nl.  

Stap 2: isoleren

De Nederlandse winters worden steeds kouder en dat is iets om rekening mee te houden bij de renovatie van de schaftkeet. Het verhogen van de isolatiewaarde houdt de warmte binnen tijdens de koude dagen op het bedrijfsterrein, terwijl de temperaturen in de zomer dan aangenaam zijn en de bouwvakkers even kunnen afkoelen na het harde werken. De isolatiewaarde van een schaftkeet verhoog je door zowel het dak, alsook de muren en de vloer goed te isoleren. Voorzie de zijkanten van de schaftkeet bijvoorbeeld van een dikke laag hardschuim. In de vloer kun je daarna geïmpregneerde beplating aanbrengen. Als laatste kun je het dak isoleren met hele dikke hardschuimplaten. Een schaftkeet is relatief klein, dus voor de renovatieprofessional zijn deze isolatiewerkzaamheden ongetwijfeld een eitje.  

Stap 3: veiligheidswerkzaamheden uitvoeren

Als er soms kostbare spullen in de schaftkeet worden opgeborgen, dan is het bij de renovatie ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de veiligheid. De meest kwetsbare plekken zijn de deuren, sloten en ramen. Voorzie de schaftkeet bijvoorbeeld van robuuste deuren, zodat niemand ze kan intrappen. Een ervaren inbreker weet ook wel raad met een oud slot, dus dat vervangen is ook geen slecht idee. Ga dan ook voor een slot met een speciaal politiekeurmerk. Is het huidige glas ook kwetsbaar? Dan doe je er ook goed aan om dit te vervangen door inbraakwerend glas. Als je al deze stappen hebt gevolgd, dan heb je als renovatieprofessional goed werk geleverd en kunnen de schaftketen functioneel worden ingezet!