Naast een woning ook zwembaden duurzaam verwarmen?

Artikel delen

De CHA-16/20 monoblock, de nieuwste warmtepomp van WOLF is zeer geschikt voor de toepassing in de kleine utiliteit, huishoudens met een hoge comfortvraag en voor bijvoorbeeld het verwarmen van een privé-zwembad, zoals recentelijk in een project van WOLF in samenwerking met een partner installateur toegepast is. Met een SCOP van ruim 5.0 is deze monoblock efficiënt, betrouwbaar en opvallend geluidsarm.

Zwembad

De eindgebruiker wilde het inpandige zwembad graag renoveren en verduurzamen. Op advies van de installateur is de keuze gevallen op de nieuwste monoblock warmtepomp van WOLF, werkend met het natuurlijke koudemiddel R290. Daarmee is de klant nu goed voorbereid op de toekomst. Met het ruime vermogen kan de warmtepomp met gemak het zwembad én de vloerverwarming verwarmen. Naast het hoge rendement voldoet de warmtepomp ook ruimschoots aan de geluidsnormen. Door middel van de bijbehorende internetmodule kan de installateur op afstand meekijken. Kleine problemen kunnen zo meestal op afstand opgelost worden.

Een warmtepomp is anno 2024 een voor de hand liggende keuze in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Van alle 1,3 miljoen warmtepompen in Nederland staat 70 procent bij woningen, aldus het CBS. In de afgelopen twee jaar is het aantal warmtepompen bij woningen steeds met ongeveer 50 procent toegenomen. Als antwoord op de toenemende vraag naar een geruisloos en efficiënt product heeft WOLF de serie CHA-monoblocks ontwikkeld, met de CHA 16/20 als nieuwste warmtepomp in het assortiment. Het toegepaste koudemiddel R290 tast de ozonlaag niet aan en veroorzaakt nauwelijks broeikaseffect. En vanwege zijn hoge beschikbaarheid is het koudemiddel toekomstbestendig en voordelig op de lange termijn.

Warmtepomp

Over WOLF

Als internationale speler ontwikkelt en produceert WOLF warmtepompen voor de installatiemarkt, daarnaast biedt het bedrijf een breed pakket aan duurzame producten rond luchtbehandeling, ventilatie en zonne-energie. Het van oorsprong Duitse concern ontwerpt en produceert alles uit één hand waarbij de nieuwste technieken worden toegepast.

Met de duurzame verwarmings-, ventilatie- en zonne-energietoepassingen biedt WOLF altijd een oplossing op maat. Een goed afgestemde systeemoplossing resulteert in een gezond binnenklimaat, met in zowel de winter als in de zomer een frisse lucht, vrij van tocht, fijnstof of pollen. Bovendien zorgt het voor een optimale luchtvochtigheid, zodat schimmelvorming wordt voorkomen.

WOLF
www.wolf.eu