Comfortabel zonder kabel

Artikel delen

Met de Becker SolarKit kunnen rolluiken en kozijn-screens van Warema zonder moeizame bekabeling worden gemotoriseerd. Vooral bij de achteraf montage van zonweringssystemen wordt daarmee voor de vakhandel een aantrekkelijk terrein geopend.

Rolluiken en kozijnen op accu

Veel huis- en flatbezitters willen een comfortabele zonwering, maar zien op tegen het installatiewerk dat een dergelijke modernisering met zich meebrengt. Om elektrisch bediende rolluiken of kozijn-screens op de stroomvoorziening aan te sluiten, moeten er namelijk leidingen worden gelegd en, indien nodig, muursleuven worden geslepen. Zo niet met de Becker SolarKit: de motor met het zonnepaneel maakt het mogelijk om Warema zonweringsystemen onafhankelijk van het lichtnet te laten werken en zo ook een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en energiebesparing.

De SolarKit bestaat uit een gelijkstroom-aandrijving met een koppel van 10 Nm, een geïntegreerde accu en een zonnepaneel. De bediening gebeurt draadloos via een al ingeleerde 1-kanaals-handzender die bij de set is inbegrepen. Ook een meerkanaals-handzender staat optioneel ter beschikking, daarmee kunnen max. vijf rolluiken of kozijn-screens worden bediend.

Dankzij het hoge rendement van de zonnecellen wordt de accu ook bij weinig licht, of bij een niet optimaal gericht paneel geladen. Met een volle accu kan de zonwering meer dan honderdmaal worden geopend en gesloten. Besturing en laadelektronica zijn in de aandrijving ingebouwd. Aanslag en punt-eindposities zijn instelbaar. Bovendien kunnen er twee vrij kiesbare tussenposities worden geprogrammeerd.

Voor de montage zijn geen wanddoorbraken, elektrische aansluitwerkzaamheden of lastige bekabelingen nodig. Het product kan worden gebruikt bij voorbouw- en schachtrolluiken – waarvoor het systeem ook verkrijgbaar is in een inbouwversie met een gescheiden zonnepaneel – en bij kozijn-screens.

Warema
www.warema.nl