Gietdekvloer op afschot voor badkamer renovatie

Artikel delen

In één arbeidsgang een vlakke vloer maken met een afschothoek voor de afwatering in douches en badkamers. Dit is mogelijk met het ‘Afschotsysteem’ van Omnicol, specialist in badkamer renovaties. Deze methode biedt niet alleen voordelen voor bewoners, maar maakt het ook ergonomischer en efficiënter voor vakmensen, terwijl de milieubelasting ook nog eens omlaag gaat.

Afschot badkamervloerDe gietdekvloer op afschot is het nieuwste en meteen meest unieke systeem binnen de Total Solution gedachten van Omnicol. Binnen Total Solution vallen diverse systemen, waarbij de juiste combinatie van producten zorgt voor een passende oplossing voor ieder renovatieproject.

Het nieuwe systeem bestaat uit de cementgebonden gietmortel SPM R omnimix in combinatie met een herbruikbare afschotmal. Deze rvs mal komt op de plaats van de douche te staan, vrij van de ondergrond. Met behulp van stelschroeven wordt de mal waterpas gesteld. Bij het gieten vloeit de mortel onder de aflopende mal, die zo het afschot vormt inclusief de uitsparing voor de afvoer. Na twee uur kan de mal worden verwijderd en na twaalf uur is de nieuwe vloer betegelbaar.

Arbovriendelijk

De cementgebonden gietmortel is makkelijk met de hand te verwerken, maar is eventueel ook verpompbaar. Op je knieën een smeervloer met afschot aanbrengen is dus verleden tijd. Tevens is het niet noodzakelijk om te slopen en kun je met dunne lagen werken. Dat betekent dus ook minder materiaalgebruik en geen sloopafval, hetgeen tevens beter is voor het milieu.

Dit afschotsysteem sluit naadloos aan op de andere producten in het Omnicol-assortiment. Daardoor is het dus makkelijk om verwerkingsmethoden te combineren. Zo kun je altijd optimaal inspelen op de diverse wensen vanuit de betrokken partijen. Bijvoorbeeld of de renovatie nu in één dag of vijf dagen moet gebeuren, stofarm of traditioneel. Verder voldoe je met dit systeem altijd aan de dossierverplichting conform de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen). Bovendien zorgt deze systeemaanpak ervoor dat je bij Omnicol op de vertrouwde garanties kunt rekenen, die verder gaan dan veel andere leveranciers bieden.

Omnicol
totalsolution.omnicol.eu