Praktische renovatietips voor het optimaliseren van een containerwoning 

Artikel delen

Containerwoningen zie je tegenwoordig veel terug in het straatbeeld. Steeds meer mensen zijn er positief over, want het is een handige manier om het woningtekort op te lossen en je kunt met een containerwoning ook zuiniger leven. Wanneer je als renovatieprofessional van plan bent om een containerwoning te renoveren, dan is het belangrijk om slimme keuzes te maken. Zodat je het woongenot helemaal kunt optimaliseren. 

containerwoning

Benut de ruimte optimaal

Containerwoningen van All-Units.nl zijn weliswaar praktisch, maar natuurlijk zijn het geen villa’s. Om die reden is het belangrijk om bij de renovatie van de containerwoning de ruimte optimaal te benutten. Daarmee maak je de containerwoning functioneler en tegelijkertijd ook stijlvoller. Je kunt de verticale ruimte op verschillende manieren benutten. In de eerste plaats kun je denken aan hoge planken voor bijvoorbeeld boeken, dvd’s en andere spullen. Maar ook hangende plantenbakken of muurbevestigingen voor fietsen zijn ideaal.

Plaats grote ramen voor meer daglicht

De kracht van daglicht mag niet worden onderschat. Hoe meer daglicht in je containerwoning komt, hoe beter dit is voor de mensen die erin gaan wonen. In de eerste plaats heeft voldoende daglicht een positief effect op de algehele gezondheid. Het wordt namelijk in verband gebracht met verschillende positieve gezondheidseffecten. Denk aan een betere concentratie, waardoor het gemakkelijker wordt om actiever te werken of te studeren. Maar het schijnt ook goed voor je geheugen te zijn en daglicht geeft je ook extra energie.

Maar dat is nog niet alles: daglicht zorgt er ook voor dat de natuurlijke kleuren van het interieur beter tot hun recht komen en natuurlijk kun je op die manier besparen op het gebruik van kunstmatig licht. Om een lang verhaal kort te maken: bij de renovatie doe je er goed aan om grote ramen in de container te plaatsen.

Maak de containerwoning zo autonoom mogelijk

Containerwoningen zijn weliswaar goedkoop, maar niet altijd even praktisch. Ze kunnen namelijk niet overal worden geplaatst, aangezien ze afhankelijk zijn van een rioleringsnetwerk, waterleidingen, elektriciteit en ga zo maar door. Als je de containerwoning écht aantrekkelijk wilt maken, dan doe je er goed aan om deze zo autonoom mogelijk te maken.

Dat wil zeggen: dat je voor de leefbaarheid niet afhankelijk bent van de netwerken. Gelukkig zijn er voor verschillende problemen oplossingen. Elektriciteit kun je bijvoorbeeld opwekken met zonnepanelen. Je kunt bovendien een composttoilet aanbrengen, zodat je niet afhankelijk bent van een rioolaansluiting.

Andere mogelijkheden

We hebben enkele handige renovatiemogelijkheden besproken, maar natuurlijk zijn er nog meer. Je kunt bijvoorbeeld ook twee containers op elkaar plaatsen voor meer ruimte en een extra verdieping. En met de tuin kun je ook nog allerlei kanten op. Als renovatieprofessional kun je in ieder geval creatief aan de slag.