Populaire trends voor badkamerrenovaties 

Artikel delen

Spa-waardige badkamers blijven een populaire trend bij het renoveren van badkamers. De technologische vooruitgang introduceert echter elk jaar nieuwe ideeën om de spa van je klanten te verbeteren. Als uitvoerder van de badkamerrenovatie is het natuurlijk belangrijk om te weten welke trends hierbij passen, lees daarom snel dit artikel door. 

badkamerrenovatie

  1. Stoomdouche

Stoomdouchesets bevatten alles wat je klant nodig heeft om te genieten van een ontspannende ervaring in de badkamer. Voorbeelden hiervan zijn chromotherapie, lichaamssproeiers en zelfs ingebouwde Bluetooth-luidsprekers. Praat met de klant over het creëren van de juiste douchestructuur om de stoom in de douche binnen te houden voor de ultieme spa-ervaring.

  1. Vloerverwarming

Na het douchen op koude tegels lopen, wil niemand. Raad je klant daarom aan om vloerverwarming te laten installeren tijdens de badkamerrenovatie. Het is ook een geweldige energiezuinige optie om de ruimte te verwarmen. Je klant plukt hier dus de vruchten van.

  1. Toegankelijkheid

Als je klant van plan is om in zijn/haar huis te blijven wonen, kun je als uitvoerder functies in de badkamer installeren die de bewoners ondersteunen voordat ze nodig zijn. Het badkamerontwerp kan met een paar kleine overwegingen gemakkelijk toegankelijker gemaakt worden voor de toekomst. Stopcontacten en schakelaars moeten bijvoorbeeld op gemakkelijk bereikbare plaatsen worden geplaatst, er moet een grote douche zonder drempels met zitplaatsen worden gebouwd en er moet voor een grote straal worden gezorgd om indien nodig geassisteerd te kunnen manoeuvreren.

  1. Natuurlijk hout

Niets zegt meer spa dan een wit palet met accenten van natuurlijk hout. De kans is dan ook groot dat je klant dit wil in de badkamer. Het op maat gemaakte badkamermeubel is een geweldige plek om natuurlijke houttinten te gebruiken. Gebruik op de badkamervloer duurzame luxe vinylhouten tegels of keramische tegels die er indrukwekkend uitzien als hardhout.

  1. Rustgevende kleuren

Aardse groentinten, zacht zeeblauw of zelfs gedempt roze, zoals de Sherwin-Williams-kleur van Redend Point uit 2023, zijn uitstekend geschikt voor badkamers. Gebruik deze tinten op de muren, in het tegelwerk of op de badkamermeubel. Het kan natuurlijk gebeuren dat je klant liever andere kleuren wilt, maar dit zijn in ieder geval de tinten die momenteel trendy zijn bij badkamerrenovaties. Informeer ze hierover en laat ze vervolgens zelf een keuze maken.

  1. Terrazzotegels

Trends op het gebied van badkamertegels breiden zich uit in unieke nieuwe vormen en vintage-throwbacks met visuele interesse. Terrazzo is al een paar jaar weer in opkomst vanwege het unieke ontwerp, maar ook de aanpasbaarheid en duurzaamheid. Het is verkrijgbaar in vrijwel elke kleur en is ideaal voor de douchewanden of vloeren.

Als uitvoerder van een badkamerrenovatie is het belangrijk om je klant op de hoogte te stellen van de nieuwste trends. Je kent ze nu allemaal en weet ook hoe je ze kunt verwerken in een badkamerontwerp. Vindt je klant het design mooi? Het wordt dan tijd om het uit te voeren. Draag hierbij altijd veiligheidsschoenen en andere items die je veiligheid waarborgen. Dit is doorgaans niet de gevaarlijkste klus, maar toch kan er iets vervelends gebeuren. Dit voorkom je door de juiste uitrusting te dragen, waar de veiligheidsschoenen zeker bij horen. Zo zorg je ervoor dat je klant helemaal tevreden is met je badkamerrenovatie!