In één onderhoudscyclus klaar voor 2050

Artikel delen

We staan voor een gigantische uitdaging: in 2050 moeten alle Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. De traditionele aanpak schiet tekort; bestaande oplossingen zijn vaak te duur, te ingewikkeld en er is een tekort aan vakmensen om ze uit te voeren. Daarom is een nieuwe benadering noodzakelijk, één die klaar is voor 2050, gemakkelijk toe te passen is en een passende business case biedt. Deze oplossingen moeten de warmtevraag zodanig terugdringen dat elke woning geschikt wordt voor duurzame warmtebronnen. Bovendien moeten ze bewoners enthousiast maken door lagere stookkosten, het elimineren van vochtproblemen en het verbeteren van de uitstraling van hun woning.

Rij van moderne woningen in een groene buurt met bomen en grasvelden.

Rc Panels biedt een krachtige oplossing voor het moderniseren van verouderde woningen naar de nieuwbouwstandaard. Door innovatieve technologieën maakt het bedrijf energieneutraal wonen betaalbaar, niet met de oplossingen van vandaag, maar met de gevel van morgen. De aanpak zorgt ervoor dat:

  • De woning in één cyclus klaar is voor 2050.
  • De exploitatieperiode meer dan 30 jaar en de levensduur meer dan 50 jaar bedraagt.
  • Onderhoudskosten zeer laag zijn.
  • De warmtevraag tussen 50-75 kWh/m² ligt.
  • De overlast voor bewoners minimaal is.
  • De CO2-footprint lager is dan bij vergelijkbare systemen.

Duurzaamheid in gevels

Een gevel van Rc Panels met minerale steenstrippen is een duurzame keuze. Door minimalisering van het materiaalgebruik kan het bedrijf een CO2-arme gevel aanbieden met een van de beste MKI-scores binnen de markt. De MKI-score geeft de milieu-impact van een product aan op basis van de levenscyclusanalyse (LCA). Over het algemeen heeft een Rc Panels-gevel een 20-30% lagere MKI-score dan een traditionele gevel met gemetseld buitenblad.

Straatbeeld met moderne rijtjeshuizen en geparkeerde fietsen.

Uw woningbezit klaar voor 2050

Stel je voor: binnen één dag een volledige make-over van uw wijk, waardoor de uitstraling van de woningen verbetert en de bewoners weer trots zijn. De prestaties van de woningen voldoen aan de standaarden van vandaag met een lage warmtevraag van 50-75 kWh/m². De elementen zijn 100% luchtdicht en klaar voor elke duurzame warmtebron.

Montage in één dag

Met meer dan 5.000 woningen ervaring weet Rc Panels precies wat er nodig is voor een snelle, precieze montage met garantie. De gebruikte methode minimaliseert de overlast voor. Alleen de kozijnen hoeven gesloopt te worden, wat de uitvoering weersonafhankelijk maakt en de hoge leverzekerheid van Rc Panels garandeert.

Rijtjeshuizen met zonnepanelen op het dak in een woonwijk.

Waardeverhoging en laag onderhoudsprofiel

Het gebruik van Rc Panels verhoogt niet alleen de waarde van uw bezit, maar zorgt ook voor een laag onderhoudsprofiel. Dankzij de geavanceerde technologieën en materialen, geniet u van een lange levensduur en lage exploitatiekosten.

Rc Panels biedt de meest krachtige renovatieoplossing voor verouderde woningen, waarmee we de gigantische uitdaging van energieneutraal wonen in 2050 kunnen aangaan. De gevelsystemen zijn duurzaam, kostenbesparend en gemakkelijk te installeren, waardoor ze de ideale keuze zijn voor woningbezitters en bewoners die klaar zijn voor een toekomstbestendige en energie-efficiënte woning.

RC Panels
www.rcpanels.nl