Nominaties actie Veiligheid op Pole Position zijn bekend

Artikel delen

Een jury, bestaand uit Carin Benders, coördinerend Inspecteur/projectleider bij de Nederlandse Arbeidsinspectie en de vroegere arbovoorlichters Ad Verhoeven en Paul Aalders, heeft de nominaties bekendgemaakt voor de prijsvraag Veiligheid op Pole Position van het Sociaal Fonds BIKUDAK.

Bouwvakker in oranje veiligheidsvest draagt een grote rol dakbedekking op zijn schouder.

De actie Veiligheid op Pole Position heeft tot doel om veilig werken op het platte dak te stimuleren. Werknemers onder de CAO BIKUDAK konden tot 31 mei hun idee of suggestie inzenden in drie categorieën: het Beste Idee, het Beste Praktijkvoorbeeld en de Beste Veiligheidsman of -Vrouwidee. De bekendmaking van de overall winnaar en de winnaars in de diverse categorieën vindt plaats op 2 juli 2024 in Hotel De Klepperman in Hoevelaken.

Nominaties voor het Beste Idee

Werkveiligapp Herhalen Voorkomt Falen – Dit idee is ingestuurd door Fabiana Giammancheri van MASTUM. De Werkveiligapp is een digitaal platform waarmee werknemers op het dak en in de bouwsector hun kennis over veiligheid en veiligheidsprotocollen up-to-date kunnen houden.

Multifunctionele Dakrandbeveiliging – Een systeem dat is ingezonden door Thomas van Lierop van JR Isolatie & Dakbedekkingen. De basis van het systeem is dat er zich geen obstakels bevinden op het dakoppervlak. Hierdoor wordt struikelgevaar voorkomen.

Trimmentrekker – Dit idee is ingezonden door Ed van Maarschalkerwaard van J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon. Het is een hulpmiddel om daktrimmen te demonteren waarbij geen naar buiten toe gerichte inspanning hoeft te worden geleverd.

Mobiele Onderhoudskar (MOK) – Het tweede idee van Thomas van. In sommige situaties is het niet mogelijk om een steiger te gebruiken om onderhoudswerkzaamheden aan het dak uit te voeren. Daarom is de MOK bedacht, een verrijdbaar aluminium hekwerk, waarbinnen de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Ga voor de nominaties in de overige categorieën naar: https://sfbikudak.nl/nominaties-actie-veiligheid-op-pole-position-zijn-bekend/.