Renoveren met weinig stress: werk samen met een technische groothandel

Artikel delen

Een mooie manier om bestaande gebouwen weer eigentijds te maken zonder daar de authentieke kenmerken van te verliezen, is renoveren. Denk maar aan het herstellen van oude boerderijen of fabrieken. Zulke projecten worden groots aangepakt en hebben veel verschillende materialen nodig. Als zelfstandig ondernemer met een groot bouwbedrijf ben je altijd op zoek naar goede deals voor die materialen. Zeker in de wereld van renovatie en verduurzaming kunnen niet aanwezige materialen de kosten van een toch al vaak prijzig project enorm laten oplopen. Wanneer je dan al je benodigdheden kunt vinden en kopen bij dezelfde leverancier, is dat een enorme besparing in tijd en geld. 

renoveren

Alles onder 1 dak

Vooral de grote hoeveelheden die vaak nodig zijn kunnen een reden zijn die leiden tot vertragingen van het te renoveren object. Maar dat hoeft niet. Want zo heb je bijvoorbeeld technische groothandelaren zoals Thermonoord. Een technische groothandel is een groothandel voor technische materialen en heeft een zeer groot assortiment en een hoge voorraad. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in warmtetechniek en warm-watertechniek. Maar ze zijn ook thuis in klimaattechniek en airconditioning. Het assortiment is groot en gedetailleerd. Voor buisisolatie, elektra, sanitair, zelf tot aan een zeeppompje toe, alles is onder 1 dak. Van start tot finish vind je hier alles wat er nodig is om een bestaande constructie te renoveren in het beoogde resultaat. 

Fysiek en online

Net als elk modern en met de tijd meegaand bedrijf, zijn deze bedrijven online te bereiken via een heuse webshop. Maar ze hebben ook verschillende vestigingen waar je kunt kijken, beleven of afhalen. Vergeten benodigdheden zijn zo toch op de bouwplaats of in de werkplaats te krijgen. Een heuse Express dienst vanuit een extra depot zorgt voor snelle leveringen via de post van kleinere materialen. Zo is er altijd de mogelijkheid om je goed te oriënteren voor je met een renovatieproject begint. En ook tegen een goede prijs, want ze hebben vaak acties en spaarprogramma’s. Daarnaast geven ze advies en organiseren ze regelmatig trainingen die je gratis kunt bijwonen.  

Samenwerken

De technische groothandel werkt met veel verschillende partners om zo installatie, garantie en contracten voor onderhoud makkelijker te regelen. De verkoop voorziet in veel verschillende bekende merken waardoor je jouw renovatieproject zeker kunt helpen aan de juiste uitstraling. Ze doen veel aan recycling en zamelen vele materialen in om hergebruik te stimuleren. Daarnaast geven ze hulp voor projecten die buiten renoveren ook willen verduurzamen. En daarom is het een betrouwbare partner die jouw bedrijf een enorm voordeel kan geven in zowel inkoop als onderhoud bij de door jou gerenoveerde en herstelde objecten. Al met al een positieve win- win situatie die alle gewilde opties dekt.