Verzekeringen in de bouw: deze 5 heb je zeker nodig!

Artikel delen

Als renovatie expert draag je bij aan de Nederlandse economie en bied je werkgelegenheid aan vele mensen. Maar het ondernemen in deze sector brengt ook zeker een aantal risico’s met zich mee. Het is daarom echt nodig om jezelf en je bedrijf te beschermen met de juiste verzekeringen. Hieronder bespreken we de vijf belangrijkste verzekeringen die volgens Allianz Direct onmisbaar zijn voor renovatiebedrijven. Ook benieuwd? Blijf dan lezen!

verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is de eerste en misschien wel een van de belangrijkste verzekeringen voor renovatiebedrijven omdat het bescherming biedt tegen claims van schade aan personen of eigendommen tijdens renovatiewerkzaamheden. Hoe bewoners een opstalverzekering en woonverzekering hebben (kijk voor meer informatie), hebben bedrijven de aansprakelijkheidsverzekering nodig. Stel je voor dat een werknemer van een steiger valt of schade aan de eigendommen van een klant veroorzaakt. Deze verzekering zal je dan dekken tegen de juridische kosten en schadevergoedingen die je bedrijf ander zwaar financieel kunnen schaden.

Verzuimverzekering

Het grootste risico voor renovatiebedrijven met personeel is het misschien wel het verzuim van werknemers door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daar wil je je dus goed tegen beschermen. Een verzuimverzekering dekt de kosten van loondoorbetaling tijdens ziekte, waardoor je als werkgever beschermd bent tegen financiële lasten die je bedrijf anders zwaar kunnen belasten. Denk hierbij ook aan arbodienstverlening om te voldoen aan wettelijke verplichtingen rondom gezond en veilig werken.

Inventaris/goederenverzekering

Verder is het verlies van gereedschap, materialen of inventaris door brand, inbraak of andere schade een groot risico. Dit heb je vast en zeker wel eens meegemaakt. Een inventaris/goederenverzekering biedt dekking tegen deze risico’s. Op die manier kun je je bedrijf beschermen en dus blijven opereren zonder alle financiële lasten door deze onvoorziene gebeurtenissen. Dit brengt gemoedsrust.

Bestelautoverzekering

In de renovatiesector is een bestelauto vaak onmisbaar voor het vervoer van materiaal en gereedschap. Een bestelautoverzekering biedt verschillende niveaus van dekking, van WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) tot Volledig Casco. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van je behoefte aan bescherming tegen schade en diefstal. Ook dit is weer een manier om ervoor te zorgen dat je bedrijf operationeel blijft, zelfs als er iets met je vervoermiddel gebeurt.

CAR- en Montageverzekering

Specifiek ontworpen voor renovatieprojecten: de Construction All Risks (CAR) en montageverzekering bieden dekking tegen materiële schade aan eigendommen van opdrachtgevers veroorzaakt door renovatiewerkzaamheden. Denk hierbij aan schade door diefstal, vandalisme of stormschade. Het beschermt niet alleen je reputatie, maar ook je financiële situatie in het geval er iets gebeurt. Welke verzekeringen moet jij nog afsluiten?