Centrale luchtbehandelingskasten gooien hoge ogen in kleine appartementen

Artikel delen

Ned Air SkyFlow is een compleet ventilatiesysteem, dat in combinatie met haar centraal gestuurde luchtbehandelingskast optimaal inspeelt op de omstandigheden en behoeften in appartementengebouwen. Dankzij deze slimme systeemcombinatie zijn installateurs én opdrachtgevers verzekerd van één aanspreekpunt, één leverancier, één servicepartner en één garantiepartij voor het complete ventilatiesysteem, dat bovendien eenvoudig online en op afstand benaderd, ingeregeld en gemonitord kan worden.

Ventilatieunit

SkyFlow is een compact en licht ventilatiesysteem met een regelbare kleppensectie. Het ventilatiesysteem combineert een hoog comfort, een goede vochtregulering en exact de juiste hoeveelheid schone en frisse lucht met eenvoudig onderhoud én een compacte vormgeving.

Installateurs kunnen het systeem eenvoudig monteren, waarbij zij keuze hebben uit wand- of plafondmontage. Hierdoor worden bewoners niet belemmerd in de inrichting van hun appartement. De klepmodule heeft een aansluitdiameter van 160 mm. Het systeem kan 400 m3/h verversen. Doordat een ventilator en filter ontbreken, functioneert het systeem geruisloos.

Op appartementsniveau hebben installateurs en opdrachtgevers keuze uit een 1-zone- of een 2-zonesysteem. Elke eenheid omvat resp. twee of drie klepmodules met flowmeting, waardoor de ventilatie per appartement altijd in balans is. Dankzij de toevoeging van temperatuur-, CO2- en relatieve vochtigheidssensoren kan vraaggestuurd per ruimte geventileerd worden. Hierdoor wordt nooit méér geventileerd dan nodig en kan flink bespaard worden op de energiekosten. Met name deze techniek, in combinatie met de uitgebreide regelmodule in de luchtbehandelingskast, maakt SkyFlow een ideale oplossing voor de gestapelde woningbouw.

Nieuwsgierig? Bekijk dan het uitlegfilmpje:

Ned Air
www.nedair.nl/producten/skyflow/