Kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen opgericht

Artikel delen

Vakorganisaties FNV Bouw en CNV Vakmensen en de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven hebben het kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen opgericht.

Het platform gaat de opleidingen voor werknemers en ondernemers in de natuursteensector organiseren, stimuleert kennis en promotie van het vakmanschap en geeft voorlichting over scholing, opleiding en onderwijs. Het BranchePlatform Natuursteen neemt de taak op zich om de scholing in de natuursteenbranche te blijven stimuleren, in nauwe samenwerking met ROC Midden-Nederland en Fundeon. Kijk voor meer informatie op www.brancheplatformnatuursteen.nl. Het platform is gevestigd in Harderwijk.
Op vrijdag 23 mei organiseert het platform de NatuursteenVakdag met presentaties, demonstraties en een bedrijvenmarkt op het Bouw&Infrapark in Harderwijk. Die dag toont de branche de mogelijkheden van natuursteen in al zijn toepassingen en varianten. ’s Ochtends worden plenaire voordrachten en parallelsessies gehouden, ’s middags is er een bedrijvenmarkt met demonstraties van machines en gereedschappen die men kan uitproberen. Bedrijven en medewerkers uit de sector worden verwacht, maar ook opdrachtgevers, architecten, adviseurs en leveranciers zijn van harte welkom. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden op www.natuursteenvakdag.nl.