Universele fittingen in kader drinkwaterwet

Artikel delen

Op1 juli 2014 geldt een strengere Europese regelgeving aangaande het toelaatbare lood in drinkwaterinstallaties. In het kader van deze wetgeving heeft TECE Nederland nu al een nieuw en universeel toepasbaar assortiment fittingen van brons geïntroduceerd.

De nieuwe fittingen zijn toepasbaar voor de leidingsystemen TECEflex en TECElogo. Als voordelig alternatief biedt TECE fittingen van hoogwaardig kunststof (PPSU). Dat assortiment is onlangs flink uitgebreid.
Het materiaal brons is een klassieker. De hoge hygiënische kwaliteit van brons heeft ervoor gezorgd dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brons op de lijst van ‘positieve’ metalen voor drinkwaterinstallaties heeft gezet. Brons voldoet ruimschoots aan de nieuwe drinkwaterwet die stelt dat maximaal 0,005 mg lood per liter in drinkwaterinstallaties mag voorkomen. Het voordeel van brons is dat het makkelijk is te gieten, zodat de fittingen uit één stuk kunnen bestaan. Dat resulteert in een optimale doorstroming, een lage leidingweerstand en een laag geluidsniveau. De lage leidingweerstand betekent bovendien dat voor de waterverplaatsing minder energie nodig, wat leidt tot lagere energiekosten. Naast brons is het assortiment fittingen van PPSU aanzienlijk uitgebreid, zowel in omvang als in diameters. PPSU is een hoogwaardig kunststof dat zowel voor drinkwater-, verwarmings- als persluchtinstallaties toegepast mag worden. PPSU heeft een lange levensduur, is chemicaliënbestendig, slagvast en vanzelfsprekend vrij van elke vorm van corrosie. PPSU is bovendien zeer gunstig in prijs en beduidend voordeliger dan brons.

TECE Nederland, Smilde, (0592) 41 50 74, www.tece-nederland.nl