Nederlands oudste klooster ondergaat duurzame transformatie

Artikel delen

Isolatie.com is onlangs gestart met een wel heel bijzonder project. Het bedrijf heeft het oudste klooster van Nederland mogen voorzien van isolatie.

Oudste klooster van Nederland

Eén van de meest historische gebouwen in Nederland is het klooster in het dorp Sint Agatha in Noord-Brabant wat sinds 1371 onafgebroken bewoond wordt door Kruisheren. Op dit moment woont er nog een kleine gemeenschap van Kruisheren in Sint Agatha. In 2020 is de woonruimte van het klooster getransformeerd tot zelfstandige appartementen, bedoeld voor zowel de Kruisheren als voor anderen die willen wonen op een gastvrije stilteplek. Door middel van spouwmuurisolatie heeft Isolatie.com het klooster verduurzaamd, het binnenklimaat verbeterd en het wooncomfort verhoogd.

Isolatie.com is een bedrijf met 83 werknemers en heeft al meer dan 12,5 jaar ervaring. Jaarlijks isoleert het bedrijf meer dan 9000 gebouwen, met 25 isolatieteams die dagelijks op pad gaan om te isoleren. Hierdoor draagt het bedrijf bij aan de verduurzaming van Nederland en streeft het naar een zo groen mogelijke toekomst. De specialisten kunnen je precies vertellen hoe je de verduurzaming van een specifiek gebouw het beste kunt aanpakken.

Bij Isolatie.com is er een breed assortiment aan isolatieoplossingen voor elke situatie. Isolatie.com geeft advies over de isolatie van spouwmuren, vloeren en daken. De eerste stap richting duurzaam wonen is het isoleren van de woning. De specialisten van het bedrijf kunnen je precies vertellen hoe je de verduurzaming van een specifiek gebouw het beste kunt aanpakken. Dit geldt ook voor zakelijke projecten zoals woonwijken, kantoorpanden en historische gebouwen.

Isolatie.com
www.isolatie.com