Symposium Restaureren met kwaliteit

Artikel delen

Op woensdag 8 oktober vindt in de Jacobikerk in Utrecht het jaarlijkse instandhoudingssymposium van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed plaats. Dit lustrumjaar – het vijftiende symposium in de reeks – gaat het over de kwaliteit van het restaureren.
 
Kwaliteit loopt als een rode draad door alles wat we doen binnen de monumentensector. Om deze te stimuleren heeft de Rijksdienst een programma Restauratiekwaliteit opgezet, onder leiding van Michiel van Hunen. Iedere eigenaar van een oud gebouw, iedere aannemer en iedere monumentenzorger staat bij elke klus voor de uitdaging om optimaal gebruik te maken van wat de sector te bieden heeft. Gelukkig is dat heel wat. Maar hoe krijg je dat op het juiste moment op de juiste plaats? En tegen een eerlijke prijs? Het symposium Restaureren met kwaliteit gaat over deze vragen. Maar liefst dertig deskundigen gaan met de deelnemers in gesprek over de manieren waarop de kwaliteit van de uitvoering hoog gehouden kan worden.
De dag begint om 9.15 uur met de ontvangst en om 9.45 met het openingswoord door dagvoorzitters Jan van ’t Hof, hoofd Instandhouding bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, en Isja Finaly, hoofd Instandhouding bij Vereniging Hendrick de Keyser. Om 16.15 wordt het slotwoord gesproken. Deelname kost € 175 per persoon. Meer informatie: Marbles, Carla Jansen: info@marbles-events.nl en op
www.cultureelerfgoed.nl voor een uitgebreide omschrijving van lezingen en sprekers.