Gereedschap exact op slagen instelbaar

Artikel delen

Nauwkeurigheid staat voorop bij de nieuwste Makita slagschroevendraaiers en slagmoersleutels. Het aantal slagen van deze machines is exact in te stellen. De motor stopt vervolgens automatisch als het vooraf ingestelde aantal slagen bereikt is.
 
In de voet van de slagschroevendraaiers BTD044Z, BTD064Z en BTD104Z en slagmoersleutels BTW074Z en BTW104Z zit een display. Daarop kunnen gebruikers eenvoudig het gewenste aantal slagen instellen en ook aflezen. De motor stopt vervolgens automatisch als het aantal slagen bereikt is. Omdat de contactplaat van de machines is voorzien van een ingebouwde chipcommunicator werken deze slagschroevendraaiers en slagmoersleutels op een speciale accu (BL1430A). De elektronica in deze accu geeft de machine informatie over de tankinhoud. Wanneer de tankinhoud van de accu te laag is, schakelt de machine vanzelf uit. Dit voorkomt dat het toerental van de machine zakt en het aandraaimoment niet bereikt wordt.
Niet alleen de techniek, maar ook het uiterlijk van deze nieuwe machines wijkt af van de standaard modellen. Ze zijn uitgevoerd met een ergonomische handgreep en de kop van de machine is met vier schroeven aan de behuizing bevestigd. Dit maakt de machines steviger en duurzamer en beter in staat om dagelijks een grote hoeveelheid slagen te verwerken. De instelbare slagschroevendraaiers en slagmoersleutels zijn compact en wegen slechts 1,3 kg met accu.
 
Makita Nederland, Eindhoven, (040) 206 40 40,  www.makita.nl