Deal Stroomversnelling Koopwoningen

Artikel delen

Een huis gemaakt van duizenden ballonnen markeerde de locatie – het voormalige ministerie van Nijverheid en Handel in Den Haag – waar onlangs de Deal Stroomversnelling Koopwoningen werd ondertekend. Hierbij aanwezig waren minister Stef Blok van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Prins Carlos de Bourbon de Parme, voorzitter van de stichting Nederland krijgt Nieuwe Energie.
 
Van de Deal wordt iedereen beter: honderdduizenden huiseigenaren krijgen voordelig en in korte tijd een comfortabele woning, zonder extra energierekening, en de bouwsector krijgt er de komende jaren circa 10.000 banen bij. Goed nieuws dus ook voor de Nederlandse economie én voor het klimaat.
Het initiatief, bedacht door Energiesprong, is uniek omdat meer dan 175 partijen de handen ineenslaan om de energierekening naar nul te krijgen. Want die verdwijnt na de metamorfose tot energieleverend huis. De Deals is simpel: bouwbedrijven kunnen de komende jaren volop aan de slag met het installeren van nieuwe daken, zonnepanelen, gevelisolatie, technische installaties met warmtepompen, keukens en badkamers. Want door deze Deal krijgen honderdduizenden huiseigenaren de kans hun rijtjeswoning uit de periode 1950 – 1980 – compleet en duurzaam te vernieuwen. Van het geld dat zij gebruikelijk aan de energierekening kwijt zijn, betalen ze een speciale lening voor de vernieuwing af.
Na een pilot van honderd woningen, komen vanaf 2016 zo'n 50.000 koopwoningen per jaar – in totaal 1,8 miljoen – in aanmerking voor een total make-over. Om huiseigenaren enthousiast te maken voor de deal – comfortabel wonen zonder energierekening – is begin 2014 de campagne Ons Huis Verdient Het van start gegaan.   

Meer informatie: www.energiesprong.nl; www.stroomversnellingkoopwoningen.nl