Nieuwe, supersterke tegellijm

Artikel delen

Op een cementdekvloer kan keramiek gewoonlijk pas na 28 dagen uitharding worden gelijmd. Bij toepassing van de tegellijm PCI Flexmörtel S2 kan de tegelzetter al met het lijmen beginnen als de vloer beloopbaar is, gemiddeld na 3 dagen.
 
Dat levert tijdwinst op die nog groter wordt bij het aanbrengen van vloerverwarming. Want bij gebruik van de zeer flexibele mortel vervalt het langzaam opwarmen volgens een opstookprotocol en kan de verwarming meteen worden aangezet.
Bij het leggen van groot formaat tegels worden de dilataties uit de ondergrond overgenomen, waardoor de verdeling van de voegen tot een esthetisch ongunstig voegbeeld kan leiden. Met een nieuw systeem waarvan PCI Flexmörtel S2 een onderdeel is, hoeven dilatatievoegen uit de ondergrond niet meer te worden overgenomen in de tegelschil. Dat betekent dat een veel mooiere voegverdeling mogelijk wordt.
De nieuwe lijm zit ook in de aangepaste bestekservice. PCI heeft deze omgebouwd tot een handige en eenvoudige productadviesconfigurator. Via enkele keuzemogelijkheden vindt de verwerker, aannemer of architect meteen de voor de gekozen toepassing geschikte producten met korte informatie en een link naar de volledige productinformatie of bestekteksten. Via de website of de app kan hij vervolgens met de verbruiksberekenaar de hoeveelheid benodigd product bepalen.
In 2015 verzorgt PCI 10 technische trainingen voor verwerkers over onderwerpen zoals waterdichting in badkamers, het verlijmen van grootformaat tegels, betonreparatie, kelderafdichtingssystemen en vloerafwerkingen. Ook daarin krijgt PCI Flexmörtel S2 een prominente plaats.
 
BASF Nederland B.V. Construction Chemicals: hal 7, standnummer E067