Vloerrenovatie met een droog systeem

Artikel delen

Lichte of zware, droge of natte, geïsoleerde of ongeïsoleerde renovatievloeren, Renomaat heeft een systeem voor uiteenlopende situaties. De Renowijzer op de website helpt bij het maken van de keuze voor het juiste systeem.
 
Nieuw is de Reno Acero, een droog vloersysteem ter vervanging van houten begane grondvloeren. Het lichte gewicht en de verwerkingssnelheid zijn belangrijke pluspunten. De stalen liggers wegen slechts 5,3 kilo per strekkende meter oen de isolerende EPS vulelementen houden het geheel licht. Afgewerkt komt de totale vloer uit op circa 20 kilo per vierkante meter.
Er komt geen beton meer aan te pas. Ook hierdoor blijft het gewicht laag én kan er direct weer op de vloer geleefd worden. Dit komt goed van pas als de vloerrenovatie snel moet gebeuren. De bewoners kunnen gewoon thuis blijven. Overspanningen tot ruim 4,5 meter zijn geen probleem voor de speciale liggers. Deze zijn voorzien van een zelfherstellende coating.
De Reno Acero is leverbaar in Rc 3,5 en Rc 5; beiden uitstekende isolatiewaardes. De lengte van de stalen balken loopt met 20 cm op en ze zijn per stuk vanuit voorraad leverbaar. Het is ook mogelijk, in plaats van een houten afwerking, een stalen zwaluwstaartplaat (zoals een Lewisplaat) op de Reno Acero balken te monteren, in combinatie met een dunne laag vloeibeton. Bijvoorbeeld in een doucheruimte.
 
De Hoop Pekso: hal 7, standnummer E070