Winnaar ISSO Award

Artikel delenDe mini luchtbehandelingskast Briza Fresh, een co-creatie van Jaga en ClimaRad, heeft de ISSO Award 2014 gewonnen. Het systeem verenigt de innovatieve technologieën van Jaga met de decentrale warmteterugwinning (WTW) van ClimaRad.

Het resultaat is een toestel dat per ruimte zowel kan verwarmen als koelen, op hoge of lage temperatuur, decentraal de lucht ververst in de ruimte met warmteterugwinning en kan sturen op zowel CO2 als vochtigheid. De jury ziet in de luchtbehandelingskast veel potentie voor de toekomst. De markt vraagt om  slimme oplossingen om bestaand vastgoed te renoveren of te transformeren tot duurzame, eenvoudige en comfortabele gebouwen. Dit is vooral in bestaand vastgoed moeilijk op de klassieke manier te realiseren. De mini LBK Briza Fresh is een gebouwinstallatie zónder kanalen waardoor het aanpassen van bestaande gebouwen gemakkelijker is. Dat maakt deze installatie bij uitstek geschikt voor toepassing in woningen, kantoren, hotels en zorggebouwen, waar veel renovatie gaande is en het binnenklimaat vaak te wensen over laat.

Informatie: www.jagapro.nl