Samen oude bitumen recyclen

Artikel delen


De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) en Roof2Roof slaan de handen ineen en maken samen werk van het recyclen van oude bitumen daken naar nieuwe dakrollen.
 
Met deze samenwerking krijgt Roof2Roof-recycling een landelijke impuls.
Roof2Roof organiseert en faciliteert de recycling van bitumen dakbedekking. Daarbij vormen Cradle-to-Cradle-principes en uitgangspunten van de Circulaire Economie de leidraad. Martin Smit, initiatiefnemer en oprichter van Roof2Roof: ‘Roof2Roof heeft een methode ontwikkeld voor het recyclen van bitumen dakafval. Wij gaan voor recycling van het hoogste duurzaamheidsniveau, van dak naar dak. Het recyclaat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen. Behoud van grondstoffen betekent ook behoud van energie. Recyclen is daarmee economisch en energetisch interessant, en draagt bij aan energiebesparing en CO2-reductie en sluiten van kringlopen.’
NDA is een coöperatief samenwerkingsverband van gerenommeerde dakdekkersbedrijven in Nederland. Volgens NDA-directeur Dirk Lahuis past de samenwerking met Roof2Roof uitstekend bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van NDA.