Inbraakpreventie nóg beter op de kaart

Artikel delenHet Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Verbond van verzekeraars en een aantal commerciële bedrijven hebben onlangs de handen ineen geslagen om méér woningbezitters te interesseren voor het nemen van maatregelen tegen woninginbraak.
 
De organisaties hebben daarvoor de Safety Deal Inbraakpreventie getekend, waarin de partijen afspraken hebben gemaakt ter bevordering van  woninginbraakpreventie.  De heer C.A. Staal, voorzitter van de stichting NIPW meent: ‘Al zet men maar één stap in de vorm van een beter slot, anti-inbraakstrip, alarm of kluis; elke stap maakt het de inbreker weer een stukje moeilijker om binnen te komen. Dat zoveel mogelijk mensen die stap zetten, dáár gaan wij ons sterk voor maken.’
De commerciële partijen zijn van groot belang, omdat zij ervoor kunnen zorgen dat onder meer doe-het-zelfwinkels, sleutelspecialisten, beveiligingsbedrijven en ijzerwarenwinkels zich manifesteren door acties, aanbiedingen en kortingen op artikelen die inbraak en diefstal tegengaan. Een goed voorbeeld van zo’n opzet zijn de brandpreventieweken die ervoor hebben gezorgd dat de installatie van rookmelders in de Nederlandse huizen enorm is toegenomen.