Waterlinies 2015: Feest op de forten

Artikel delen

Om de waterlinies van Nederland onder de aandacht te brengen, is 2015 uitgeroepen tot jubeljaar van de linies. Onder de titel ‘Waterlinies 2015’ worden krachten en publiciteit gebundeld en worden activiteiten op forten en in linies beter op de kaart gezet.
 
‘Waterlinies 2015’ is ook het startpunt van de intensivering van samenwerking tussen alle waterlinies in Nederland op lange termijn. De Stelling van Amsterdam, de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Zuiderwaterlinie, de West-Brabantse Waterlinie en de Grebbelinie haken daarom direct aan bij Waterlinies 2015.
Enkele feestmomenten van ‘Waterlinies 2015’:
– Start Fortenseizoen met thema ‘Feest en Vermaak’ van 17 t/m 19 april
– Grote kunsttentoonstelling Gimme Shelter van 30 mei t/m 20 september op Kunstfort Asperen, Kunstfort bij Vijfhuizen en Fort Nieuwersluis
– Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten opent in juni haar deuren
– Opening belevingscentrum Fort Pannerden in september
– Fortenfestival van 5 t/m 13 september, het festival sluit aan bij het Open Monumentenweekend
– Prinsenmaand in september in de vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie
Opening Fort aan de Buursteeg in de Grebbelinie
Zie op www.forten .nl voor het volledige publieksprogramma op de forten, kastelen en vestingsteden.
De Linie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer of een ondernemend persoon die heeft bijgedragen aan het economisch rendement, het maatschappelijke draagvlak en aan de bekendheid van de Waterlinies. De eerste Linie Award ging naar Frank Bart van Fort Resort de Beemster (foto). Zijn aanpak is onder meer een voorbeeld voor andere forten door o.a. het gebruik van energiezuinige installaties.
(bron: Erfgoedstem)