Hoog rendement

Artikel delen

Wolf Energiesystemen introduceert een hoog rendement twincoilsysteem waarmee een rendement van meer dan 70 procent wordt gerealiseerd. Eén en ander in lijn met de EU-richtlijn 1253/2014 voor minimale rendementen voor het warmteterugwinsysteem en de eis om luchtbehandelingsystemen met mechanische toe- en afvoer te voorzien van warmteterugwinning. Dit geldt voor alle luchtbehandelingsystemen die na 1 januari 2016 worden geleverd. Niet in iedere situatie is het even eenvoudig om een klimaatsysteem te ontwerpen waarin warmteterugwinning is opgenomen. Het twincoilsysteem biedt dan vaak uitkomst doordat de toe- en afvoer separaat van elkaar kunnen worden opgesteld. Met het systeem wordt een volledig gescheiden luchtstroom gegarandeerd, waardoor het ook in kritische processen kan worden toegepast. Het twincoilsysteem voldoet met 70 procent rendement aan de eisen per 1 januari 2016 (minimaal rendement van 63 procent) en ook op die op langere termijn (1 januari 2018 minimaal 68 procent). Het systeem wordt compleet met hydraulische unit geleverd, voorzien van hoogrendement pompen en magnetische inductiesensoren voor een exacte volumestroommeting.

Informatie: www.wolf-energiesystemen.nl