Nieuwe koolborstelloze machines

Artikel delen

Makita voegt drie koolborstelloze machines toe aan haar 10,8 V CXT-productlijn voor fijn werk. De nieuwe boor-/schroefmachines, boor-/schroefmachines met ¼” zeskant aansluiting en klopboormachines werken snel, zuinig en met een constant toerental. Opladen is hierdoor minder vaak nodig.

Makita mag zich kort na de lancering verheugen in enthousiaste reacties van gebruikers. Marijn Verhagen van Bouwbedrijf Verhagen zegt: “Mijn vorige 10,8 V machine was meer een hebbedingetje, leuk voor erbij, maar niet voor de hele dag. Je hebt er toch een vooroordeel over. Maar dat verdwijnt zodra je met deze nieuwe 10,8 V modellen werkt. Wat een wereld van verschil, echt een machine!” Veel gehoord is ook het feit dat de 10,8 V machines ogen als hun grote 14,4 V of 18 V broer, maar een paar maatjes kleiner, lichter en dus wendbaarder zijn. Dat maakt ze tot prettig gereedschap voor gedetailleerd afbouwwerk, precieze montageklussen en bewerkingen in kleine ruimtes.

De nieuwe machines zijn uitgerust met een koolborstelloze motor en twee versnellingen. Ze zijn dus te gebruiken voor diverse boren en te boren diameters. De capaciteit voor boren in hout is 28 mm, voor boren in metaal 10 mm. De klopboormachine boort daarnaast tot 10 mm in steen. De beide boor-/schroefmachines komen qua specificaties grotendeels overeen, alleen is de DF032 voorzien van een ¼” zeskant aansluiting en heeft de DF332 een reguliere boorkop. Net als de overige 10,8 V machines zijn ook de drie nieuwe modellen leverbaar in twee uitvoeringen, met een 2,0 Ah of 4,0 Ah CXT-schuifaccu. Voordeel van deze nieuwe CXT-accu is dat gebruikers hem onderling kunnen uitwisseling met alle CXT-machines.
 
Makita
www.makita.nl