Kleinere thuisaccu voor energiebewuste huishoudens

Artikel delen

Thuis je zelf-opgewekte energie opslaan wordt steeds populairder en betaalbaarder. Na het succes van de thuisaccu MyReserve 500 met 4,4 kilowatturen opslagcapaciteit, introduceert Solarwatt nu ook een 2,2 kWh-variant.
 
De kleinere versie van de thuisaccu vormt een betaalbaar instapmodel voor huishoudens die hun zelf-opgewekte energie willen opslaan. Solarwatt biedt gebruikers een modulair concept met als basis de nieuwe variant van de MyReserve. Op elk moment kunnen huishoudens kiezen hun systeem naar wens te upgraden met een aanvullende accumodule.
 
De nieuwe MyReserve is eenvoudig te installeren en te onderhouden, met weinig mankracht omdat afzonderlijke componenten niet meer dan 25 kilogram wegen. De lichtgewicht thuisaccu is zodoende door één installateur te plaatsen. Daarnaast kunnen installateurs consumenten zelf adviseren over de juiste omvormer en onderconstructie.
 
De MyReserve is een volledig geïntegreerd systeem: van zonnepaneel tot en met stopcontact. Dit stelt gebruikers in staat hun volledige energiehuishouding te beheren met een energiemanagementsysteem dat via een app bediend kan worden. Met alle componenten afkomstig van een en dezelfde fabrikant, is het eenvoudig om alle onderdelen binnen het systeem met elkaar te laten communiceren. Voor reparatie, vervanging en onderhoud kan men zich bovendien wenden tot één aanspreekpunt.
 
Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux: “Efficiënter wordende energieopslag, goedkoper geproduceerde elektriciteit en slimmer wordende systemen leiden allemaal tot een energietransitie voor particulieren. Met de MyReserve-productlijn volgt SOLARWATT consequent zijn drieledige strategie van energie opwekken, energie beheren en energie opslaan. Het transparante, economisch rendabele aanbod van de MyReserve 500 2,2 kWh – is de eenvoudigste instapmogelijkheid in de energierevolutie voor iedereen.”
 
Solarwatt
www.solarwatt.nl