Badkamer binnen één dag?

Artikel delen

Wie kan binnen één dag een volledige badkamer renoveren? Met die opmerkelijke vraag is woningcorporatie Mitros de markt opgegaan. Het beste idee heeft een samenwerking en een dikke cheque in het vooruitzicht.

Badkamerrenovaties komen veelvuldig voor bij corporaties, maar zijn doorgaans klussen die zeker wel een week duren, en voor overlast zorgen bij bewoners. Dat kan effectiever, denkt Mitros, die jaarlijks 1000 badkamers aanpakt, en de markt uit wil dagen om samen nieuwe oplossingen te verzinnen. Via een internationale challenge worden slimme innovators uitgedaagd met oplossingen te komen voor snelle renovaties. Te denken valt aan prefab, 3D-printing of het gebruik van nieuwe materialen. De twee meest veelbelovende voorstellen worden in de praktijk gedemonstreerd en krijgen hiervoor een extra geldbedrag ter waarde van 20.000 euro per finalist. Beide maken bovendien kans op verdere samenwerking met Mitros. Begin 2017 worden de finalisten bekend gemaakt.
Henk Peter Kip, directeur Mitros, licht de uitdaging toe: ’Ik geloof erin dat die renovaties er in 2020 heel anders uit zien. De challenge moet innovaties opleveren die het mogelijk maken dat een badkamer heel snel gerenoveerd kan worden, met minimale overlast en liefst ook ‘met één tegelijk’.

Meer informatie: Mitros, www.mitros.nl