Geef inbrekers geen kans

Artikel delen

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kiepraam open laten staan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Renson presenteert een nieuw inbraakvertragend raamrooster wat voldoet aan het klasse 2 weerstandsniveau. 
 
Het vereiste beschermingsniveau van een gebouw wordt bepaald aan de hand van een risicoanalyse. Daarbij spelen meerdere factoren zoals de functie en de situering van het gebouw en de bereikbaarheid van de gevelelementen in kwestie een rol. Aan de risicoklasse worden voor alle toegepaste gevelelementen van het gebouw minimale inbraakwerendheidsklasses gelinkt. Dit op basis van de Europese norm. Deze klasses worden genummerd van 1 tot 6 waarbij de weerstandsklasse ‘6’ overeenstemt met het hoogste weerstandsniveau. Voor woningen en niet uitzonderlijk inbraakgevoelige gebouwen is klasse 2 de meest gebruikelijke klasse.
 
Daarom heeft  Renson het assortiment inbraakvetragende roosters uitgebreid met een nieuw raamrooster klasse 2 : 424RC2. Samen met de bestaande roosters heeft Renson met dit nieuw raamrooster nu voor elke toepassing een klasse 2 oplossing.
 
Het is bij elk rooster van belang dat het zo gemonteerd is dat het inbraakvertragend werkt. Zeker op plaatsen die bereikbaar zijn of waar een kruk of slot in de buurt zit. Afhankelijk van het type en de vereiste klasse zijn de inbouwroosters van Renson om die reden voorzien van versterkte inox montagedoken of van stalen staven om in de muur te bevestigen. De opbouwroosters worden gemonteerd met inbraakvertragende schroeven. Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters zijn 100% in aluminium uitgevoerd. Het resultaat is een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid.
 
Renson
www.renson.nl