Nieuwe versie rekensoftware

Artikel delen

Metsä Wood Holland lanceert de vernieuwde versie van haar rekensoftware Finnwood. Constructief en duurzaam PEFC- hout wordt nu nog beter bereikbaar voor de bouw. Door gebruik te maken van deze gratis rekensoftware op basis van Eurocode 5  kunnen constructeurs en architecten eenvoudig houtsecties berekenen en vergelijken.
 
Finnwood is een gratis programma voor de berekening van houten dragende elementen. Met het programma kunnen vloerbalken, gordingen, sporen en kolommen in diverse materialen als Kerto®, Finnjoist® en gezaagd hout worden berekend. Daarnaast kunnen er ook de in één richting overspannende houten kanaalplaten Kerto-Ripa® voor vloeren en daken, worden berekend. Het programma biedt de mogelijkheden om met alle materialen van Metsä Wood en andere traditionele houtproducten, snel tot een betrouwbaar en optimaal ontwerp te komen.

Het programma kan bij registratie kosteloos worden gedownload via www.metsawood.nl/extra