Van Ambachtsschool naar appartementen

Artikel delen

De Ambachtsschool in Gouda wordt getransformeerd naar 64 appartementen en vier eengezinswoningen. Amvest Investment Management is afnemer en voegt de woningen toe aan de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. 
 
De Ambachtsschool uit begin jaren 30 wordt getransformeerd naar 64 appartementen en vier eengezinswoningen. Het schoolgebouw bestond uit 3 bouwlagen onder samengestelde schilddaken met overstek. Over de restauratie en aanpassing van het Rijksmonument is intensief overleg gevoerd met de Monumentencommissie en de Adviescommissie voor Ruimtelijke kwaliteit.
‘We zijn trots dat na een periode van ongeveer 3 jaar intensief te hebben gewerkt aan dit plan, er eindelijk gestart kan worden met de transformatiewerkzaamheden’, geeft Carlo Andreoli van Huys te Voorn Vastgoed aan. ‘Na een periode van ruim 10 jaar leegstand en verval wordt de Ambachtsschool nieuw leven ingeblazen en klaargemaakt voor de toekomst, waarmee dit prachtige monumentale pand behouden blijft.’
Betrokken bij de bouw zijn Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming en Huys te Voorn Vastgoed. Voor het ontwerp van de transformatie is Van Ede Architecten verantwoordelijk.

(Bron: Building Holland)