Vervanging ramen en deuren in sluitend proces

Artikel delen

Tien stappen voor een 100% beheersbaar renovatietraject. Dat biedt WeekampRDC aan woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, aannemers en vastgoedeigenaren. In plaats van een proces over vele schijven waarbij uiteindelijk moet blijken of de bestelde deuren en ramen in de bestaande kozijnen passen – die na decennia allemaal een andere maat hebben – wordt een compleet gedigitaliseerd en geautomatiseerd renovatietraject gevolgd. Arjan Nijenhuis, Hoofd Verkoop Renovatie: “Ons Renotrack proces verloopt van A tot Z in één keer goed, zonder faalkosten en rompslomp voor onze klanten. Met tevreden opdrachtgevers en bewoners aan het eind van dit unieke traject.”
 
Het traject ontzorgt partijen volledig en biedt een volledig gecoördineerde uitvoering, aldus Nijenhuis. “Zowel de bewonerscoördinatie als het inmeten op renovatiemaat, de productie van raam of deur en de montage zijn gevat in één automatiseringssysteem. Het digitaal inmeten geschiedt op locatie. Elk individueel element wordt ingemeten en gekoppeld aan een block-barcode. Vanaf dat moment is het element gedurende het gehele logistieke proces, de productie en de montage traceerbaar. Elke raam of deur wordt als uniek element geproduceerd. De inmeter controleert de uitvoerbaarheid in elke specifieke situatie.”
 
De montage vindt plaats na legitimatie van de monteur. Na de montage ontvangt de bewoner informatie over de geplaatste elementen. Elk element en elke woning wordt aan de hand van een opleverformulier besproken. De bewoner wordt gevraagd voor correcte en schadevrije ontvangst te paraferen. Nijenhuis besluit: “Dit sluitende proces in tien stappen, van offerteaanvraag tot nazorg, wordt vanwege de praktische én complete werkwijze zeer enthousiast ontvangen in de renovatiesector.”
 
Weekamp Deuren, www.weekampdeuren.nl