Renoveren van begane grondvloeren

Artikel delen

Veel Nederlandse woningen hebben een oude houten begane grondvloer die niet of nauwelijks geïsoleerd is en vaak erg gehorig is. Voor het vervangen van deze oude vloer biedt het Renomaat concept van De Hoop Pekso een oplossing  waarbij ook het beperken van overlast in acht wordt genomen.

Binnen het Renomaat concept is een nieuw vloersysteem geïntroduceerd: de Reno Concreto. Deze  lichtgewicht renovatievloer bestaat uit stalen liggers en EPS vulelementen. De systeemvloer wordt afgewerkt met een constructieve betonnen druklaag.

Hierdoor is de vloer geschikt voor woningen met meer draagkracht, aan- en uitbouwen en renovatieprojecten waarbij droogtijd van beton geen rol speelt. Ook moeilijk bereikbare locaties worden toegankelijk omdat voor de lichtgewicht onderdelen geen kraan nodig is.
Om de montage van de het nieuwe systeem makkelijker te maken, zijn het Reno Randprofiel en de Concreto Montageschoen ontwikkeld. Na het verwijderen van de oude houten vloer, wordt het randprofiel op hoogte en waterpas aan de muur bevestigd. Zo wordt een montageoplossing voor de balken aan de muur gecreëerd.  De montageschoenen worden vervolgens in de stalen balken geschoven en aan het randprofiel vastgezet. Er hoeven geen gaten in de muur te worden gehakt. De overlast voor de bewoners en de buren wordt hierdoor beperkt.
Na het leggen van de lichtgewicht stalen liggers worden de EPS elementen tussen de liggers geplaatst. De variëteit in elementbreedtes biedt maatwerk in woningrenovatie. Na het plaatsen van de elementen, kan de vloer worden afgewerkt.
 
De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl