Nieuwe gipspleister voor de natte ruimte

Artikel delen

Onlangs introduceerde Knauf een nieuwe waterafstotende gipspleister voor de natte ruimte genaamd Aquastuc. De nieuwe pleister is bijna 6 keer meer waterafstotend dan een niet gehydrofobeerde variant. Bovendien is het een basis- en afwerkpleister in één. Geschikt dus voor wanden in natte ruimtes die niet of gedeeltelijk worden betegeld.
 
AquaStuc gipspleister is een pleistergips waarin toeslagstoffen zijn gebruikt, waardoor de gipspleister waterafstotend is. Het product kan in grotere laagdiktes worden aangebracht. De binnenpleister is voor zowel handmatige als machinale verwerking in één laag. Geschikt voor binnenwanden en plafons met steenachtige ondergronden in badkamers, keukens, toiletruimtes en garages in woningen. AquaStuc is tevens geschikt voor pleisterdragers, zoals Knauf Stucplaten en Stucanet maar, niet geschikt voor vochtige bedrijfsruimtes.
 
De minimale laagdikte van AquaStuc is 10 mm. De gipspleister is soepel, licht in gewicht, waterafstotend, heeft een uitstekend standvermogen en is gemakkelijk aan te maken. Het is reeds gemengd in de fabriek waardoor in schoon water strooien en mengen voldoende is. Extra makkelijk is ook dat op AquaStuc tegels gelijmd kunnen worden zonder voorstrijk.
 
De drogingstijd is gemiddeld 24 uur per mm stuclaag bij de opengekrabte AquaStuc. Gemiddeld 36 uur per mm stuclaag bij dicht gepleisterde AquaStuc. Uiteraard afhankelijk van luchtvochtigheid, omgevingstemperatuur en ventilatie.
 
Knauf
www.knauf.nl/deidealebadkamer