Voorkomen van vochtproblemen

Artikel delen

Ook Beal International, leverancier van innovatieve producten voor de bouw, afbouw en renovatie, neemt deel aan de beurs. Het bedrijf levert onder meer Capilasil,  een vochtwerend systeem dat ter voorkoming van vochtproblemen op wanden en muren kan worden aangebracht of geïnjecteerd.
 
Wanneer muren met het vochtwerende systeem Capilasil worden behandeld, verandert de oppervlaktespanning van het materiaal van ‘hydrofiel’ in ‘hydrofoob’ en blijft een maximale doorlaatbaarheid voor waterdamp behouden. Het Capilasil-systeem kan worden opgebracht of geïnjecteerd.
De injectiemethode wordt vooral toegepast als behandelingsmethode tegen optrekkend vocht in muren en wanden. Het product wordt volgens een specifiek protocol geïnjecteerd met behulp van een injectiepomp. Het opbrengen wordt voornamelijk toegepast als preventieve bescherming van bijvoorbeeld buitenmuren tegen de gevolgen van onder meer stromende regen. Het opbrengen van Capilasil voorkomt vorstschade en daarmee de kans op scheurvorming. Met het systeem blijven de materialen ademend en ontstaat aan de binnenzijde geen condens terwijl de droge muur beter thermisch isoleert.
Daarnaast presenteert het bedrijf Mortex, de waterdichte mortel voor technische en decoratieve coatings en beton ciré toepassingen, én het nieuwe systeem Bealstone.
Mortex is meer dan een coating-achtige béton ciré, dat als waterdicht systeem voor technische en decoratieve coatings binnen en buiten kan worden toegepast. Het product is bij uitstek geschikt voor toepassingen waar direct contact met water onvermijdelijk is, zoals inloopdouches, badkuipen en wasbakken. Het product kan ook op bestaande tegels, vloeren en wanden worden aangebracht.
Noviteit is Bealstone: een minerale coating met een terrazzouiterlijk. Het systeem kan volledig op de eisen en wensen van projecten en gebruikers worden aangepast en kan in dikten vanaf 2 mm worden aangebracht. Ook kunnen oude vloer- en wandafwerking nagenoeg volledig worden nagemaakt.
 
Beal International,
(+32) (0)8 1835757,
www.beal.be,
standnummer 07.E131