Meterkast onveiliger dan gedacht

Artikel delen

Hoewel bijna 90 procent van de Nederlanders meent dat hun meterkast veilig tot zeer veilig is, treft ABB te vaak onveilige situaties aan en trekt daarom aan de bel. Onveilige meterkasten ontstaan door slecht onderhoud, slechte montage, overbelasting en opslag van brandbare materialen. Bovendien liggen in woningen van 10 jaar of ouder in veel kamers een stekkerdoos en verlengsnoeren, omdat er te weinig aansluitingen zijn voor alle elektrische apparaten. Overbelasting van de elektrische installatie kan dan het gevolg zijn en smeltende kabels veroorzaken vaak brand. Daarom is ABB de campagne ‘Doe de meterkastcheck’ gestart. Via www.Meterkastcheck.nl wordt men op weg geholpen naar een veilige meterkast. Waar moet men op letten en wat zijn belangrijke elementen? Via het uploaden van een foto krijgt men vrijblijvend een advies van experts.

Informatie: www.abb.com