OudNieuw

Artikel delen

100 jaar geleden werd kunststroming ‘De Stijl’ opgericht door onder meer Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan. Schilderwerken Drachten BV besloot vanwege dit jubileum hun bedrijfspand opnieuw te schilderen en wel in de primaire kleuren van deze stroming.

Zeker voor een schildersbedrijf is de uitstraling van het eigen bedrijfspand een visitekaartje, maar het oude gevelbeeld dateerde alweer uit 1979 (en enkele aanpassingen tussendoor). Het werd dus hoog tijd om dit grondig aan te pakken. De familie Stuij, eigenaar/directie van het bedrijf, licht toe: ‘In het straatbeeld van Drachten zijn op woningen in de zogenaamde Papegaaienbuurt uit 1921 de kleuren van De Stijl aanwezig. Daar zijn wij trots op. Daarom hebben we besloten ook onze voorgevel in die stijl aan te passen. Al meer dan 43 jaar zijn we werkzaam in Drachten en omgeving en kunnen dus met trots zeggen ‘Kleurrijk onderhoud sinds 1974’.’
 
Foto’s: Schilderwerken Drachten BV
 
 

UITDAGING!

Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming, onderhoud, enzovoort? En is het project in 2016 of 2017 opgeleverd? Laat het ons weten!
Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (redactie@renovatietotaal.nl) en wie weet staat uw project in het volgende nummer op deze plaats!