Renovatie huurwoningen in Aarlanderveen gereed

Artikel delen

De renovatie van 23 huurwoningen in de Jacob van Damstraat in Aarlanderveen is klaar. Naast nieuwe keukens, badkamers en/of toiletten is het comfort, de veiligheid, de isolatie en het binnenklimaat van de woningen verbeterd. 
 
De corporatie heeft flink geïnvesteerd in isolatiemaatregelen. Er zijn kunststof kozijnen met isolerend glas geplaatst en de woningen kregen mechanische ventilatie. Alle nog aanwezige open verbrandingstoestellen zijn vervangen. Tegen een kleine huurverhoging konden bewoners kiezen voor dak- en spouwmuurisolatie. Hiermee gaan bewoners flink besparen op hun energierekening. Met het volledige pakket van energiemaatregelen gaan de woningen van gemiddeld energielabel F naar gemiddeld energielabel B. Rutges Vernieuwt heeft het totaal aan werkzaamheden in drie maanden tijd uitgevoerd.
Met het opknappen van de gevels, de nieuwe isolerende woningpanelen en de kunststof kozijnen ziet ook de straat er weer fris uit. De kleurenvoorstellen zijn gemaakt door Bloemen architecten waarbij het belangrijk was om de authenticiteit te bewaren maar met een moderne uitstraling.