Virtual-Reality: een hype of de toekomst?

Artikel delen

We weten allemaal hoe moeilijk het voor de klant kan zijn om een voorstelling van bijvoorbeeld een badkamer te maken. Als sanitair specialist, architect etc. weet u precies hoe het project eruit gaat zien. Voor de klant is dit vaak moeilijk, deze moet u op uw woord geloven. Maar stelt u zich voor dat u vertelt en uw klant loopt daadwerkelijk in zijn of haar nieuwe badkamer? U vertelt wat ze zien! Neem onderstaand voorbeeld:

“U staat nu in uw nieuwe badkamer met het wit hoogglans badkamermeubel en aan de rechter zijde de hoge kast. Als u zich omdraait ziet u mooi in het midden de eyecatcher….. het vrijstaande bad (de kraan kan aangezet worden en de klant hoort en ziet water uit de kraan komen).  

Met deze techniek worden 2 diagonaal staande sensoren geplaatst om het gebied waar de gebruiker zich vrij in kan bewegen. Elke beweging wordt overgebracht op bijvoorbeeld de VR- bril HTC Vive. Met PalettePlay VR beleeft uw klant het ontwerp alsof hij/zij zich daadwerkelijk in de ruimte bevind, de klant kan bukken, springen, lopen, kijken en bijna voelen. Zo hoeft de klant zich geen voorstelling meer te maken….ze zien tenslotte wat ze krijgen!

PaletteCAD gaat nog een stap verder….met Palette@Work meet u de badkamer in met een bluetooth meetapparaat. Met de gratis Palette@Work app wordt deze data rechtstreeks bij het opmeten ingelezen. Is de ruimte in zijn geheel ingemeten, dan stuurt u deze naadloos door naar PaletteCAD waar het ontwerp verder uitgewerkt kan worden.

Dus als u ons vraagt: “Is Virtual-Reality een hype? Zeggen wij volmondig NEE Virtual-Reality is de toekomst die nu al is begonnen!

PaletteCAD
www.palettecad.nl