Tijdelijk wonen in De Jozef

Artikel delen

Woonforte startte onlangs met de verhuur van circa 100 studio’s in het voormalig verzorgingshuis St. Joseph. Huurders krijgen een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar en hoeven niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Staan zij wel ingeschreven, dan behouden zij hun inschrijfduur. Deze vorm van wonen wordt ook wel flexwonen genoemd.
 
Woonforte richt zich op woningzoekenden die snel een woning nodig hebben, maar door geen of een te korte inschrijfduur bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De zogenaamde spoedzoekers en starters.
In de Jozef wonen huurders niet alleen. Het is de bedoeling dat mensen iets voor elkaar gaan betekenen. Is de buurman ziek, dan doet iemand vanzelfsprekend boodschappen en kan iemand lekker koken, waarom dan geen mensen uitnodigen.
De woningen in De Jozef zijn speciaal bedoeld voor mensen die snel woonruimte nodig hebben, maar geen urgentie krijgen. In De Jozef wonen straks ruim 100 mensen met verschillende achtergronden. De huismeester gaat een belangrijke rol spelen; hij ziet toe op de leefbaarheid in en rond het complex.
Op de begane grond stelt Woonforte de voormalige kantoorruimtes beschikbaar voor op de maatschappij gerichte (startende) bedrijven. Inmiddels zijn al een aantal bedrijfjes aanwezig, zoals voor huiswerkbegeleiding, met taallessen voor anderstaligen, en met de uitgifte van kleding en andere spullen.