Stadslofts in voormalig Bakkersfabriek

Artikel delen

In ‘De Bakkerij’ – een voormalige Bakkersfabriek in Rotterdam – transformeert uitvoerder In de Stad de fabriek naar vijf stadslofts. Het pand wordt in de oude staat hersteld, met behoud van de authenticiteit en het karakter van het gebouw. Onlangs konden geïnteresseerden De Bakkerij bezoeken, informatie over de mogelijkheden verkrijgen óf zich direct inschrijven voor een eigen stadsloft.
 
De nieuwe bewoners van De Bakkerij aan de Soetendaalseweg worden eigenaar van een ‘custom made loft’. Dit betekent dat zij de mogelijkheid krijgen om de woning volledig naar eigen wens in te richten. Leuk detail? De aankoop van een appartement is inclusief 40 uur van een ervaren binnenhuisarchitect die helpt met het indelen van de droomwoning.
In 1900 werd de bouw van ‘De Bakkerij’ aan de Soetendaalseweg in het Oude Noorden voltooid. Een ambachtelijke fabriek waar hard werd gewerkt aan de productie van bakkersbenodigdheden. De tijd lijkt hier sindsdien te hebben stilgestaan: betonnen muren, houten balken en stalen bielzen geven de plek een robuust karakter. Het industriële gebouw staat inmiddels leeg, maar heeft alle eigenschappen van uniek wonen anno 2017. Daarom is onlangs gestart met het bijzondere woonproject ‘De Bakkerij’ met vijf luxe lofts.